AC/DC på INDEXATOR idag. Länstransportplanen (LTP)

Högtryck i verkstan idag. AC/DC i högtalarna. Orderingången alltmer försiktigt positiv. Fler som går tillbaka till två-skift från dagtid -Bra för kommunens skatteintäkter! Bra för den lokala handeln. Det känns i "atmosfären" att värsta krisen åtminstone tillfälligt är över.

På Indexator produceras förutom våra produkter också goda arbetstillfällen. Har personligen en relativt god omvärldskunskap genom mitt tidigare/nuvarande fackliga engagemang och Indexator står sig stark som arbetsgivare när det vänder. Vi vill bli fler anställda och många av oss vill bo i kommunen. 

Det ska vara möjligt att 5.5 mil från länets tillväxtcentrum bedriva högteknologisk industriproduktion i det skogstekniska klustret som flera lokala företag är med i.       Nu skulle bara Länstransportplanen (LTP) varit mer Vindeln och 363 -vänlig. Vi Socialdemokrater i länet kan prioritera bättre!

Undertecknad i bakgrunden och Fredrik Sandström på bilden

 

 

6 kommentarer

  1. Pär Lärkeryd

    Håller med Dan om att satsningarna på väg 363 inte får dribblas bort på grund av partipolitiska spel. I denna typ av frågor måste Umeå-regionens politiker ställa upp sida vid sida och lägga partifärgen åt sidan. Vag 363 mellan Umeå och Vindeln är pulsådern för Vindelns kommun. Ur ett näringslivsperspektiv är detta bra mycket viktigare än Skelleftehamnsledens etapp2.

  2. Företagarna VINDELN /Jan Hörnberg/åke Karlsson

    Utmärkt initiativ Dan att samla 363-anhängarna så att den efterfrågande vägsatsning inte halkar ned på prioriterings-listan. Det får INTE inträffa! FÖRETAGARNA VINDELNS i särklass viktigaste lokala regionalutecklingsfråga får bara inte missa målet!

  3. Ewa-May Karlsson

    Tack för stödet Dan .Hoppas du får med dej dina S kompisari Region Västerbottens styrelse.
    Det vore förödande för transporter efter 363 om gc-vägen nedprioriteras på detta sätt. Visst måste även S räkna med att det nya logistikcentret NLC kommer att bidra till en stor ökning av trafiken.
    Lobba på med dina kollegor den 2/11 gäller det
    Ewa-May Karlsson

  4. Dan Oskarsson

    Några av kommunens och länets mest inflyteserika personer har kommenterat denna blogg. Vet om att ni Alla vill utveckla kommunens infrastruktur där väg 363 har en väldigt viktig funktion. Vi delar den utgångspunkten, jag och de flesta i kommunen. Alla gör dock inte samma bedömning som vi på länsnivå. Mycket tyder på att Länstransportplanen som formellt ska tas 2/11 redan är informellt avgjord. Givetvis ska jag försöka påverka detta beslut som redan verkar vara taget?!? Min tid är dock begränsad, skriver detta på lunchen och har ett fullspäckat schema dag som kväll fram till 2/11.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.