Lite piggare, mer energi, mer och mer förbannad

Jag känner att vi har förlorat 3 år av våra liv. Den skulden ska betalas tillbaka!

Säger det här och nu: -"Vi ska kasta ut sittande regering i den arbetslöshet, som våra kamrater på IF Metalls arbetsplatser har hamnat i." Det må ha varit en global finanskris, en global lågkonjunktur, men jag vill se min grannkommun i Västerbotten, Robertsfors stora sorg, Maude Olofsson utan riksdagsmandat från Västerbottensväljarna september 2010!" Hon ska få så söka sig ett nytt arbete. Och om hon ska sitta som centerpartist i riksdagen är det i så fall på Stureplanscentern riksdagslista. "Med den arbetslösetspolitik som förs kommer det INTE finnas ett arbete till henne i Västerbotten efter valet 2010." 

Jag hoppas att min "budkavle" från en "IF Metallare" och ombud från Norrland går vidare söderut och att vi tillsammans lovar varandra att ska DETTA UTANFÖRSKAP FORTSÄTTA med utslagning av historiska proportioner så ska det ske på riksdagsbänken för Moderaterna, Centerpartisterna, Kristdemokraterna och för Folkpartisterna. 

Vi vill INTE ha det "NYA" Sverige! Vi Socialdemokrater vill så mycket mer.  

Nu fortsätter vi skriva historia i människobyn Stockholm..

Kongressdag 2. 

Vi "metallare" är med där besluten tas, vi påverkar nu framtidens Socialdemokratiska politik. Förhoppningsvis Sveriges efter 2010.

Ska försöka skriva mer, har lite teknikproblem, inga kabeluttag  till kongressobuden(!) min laptop får slut på ström efter bara två timmar och idag har vi schema till 01.00. Har fått ett löfte från IF Metalls fackliga politiska enhet att de ska mata in laddade datorer allteftersom strömmen tar slut. Hoppas att det är möjligt, då kommer det fler bloggar.

Idag står det IF Metall på min rygg och Starka tillsammans på framsidan, ja den är bakvänd, för nu är en av Vindelns nya S-föreningar, IF Metalls nya förening i Västerbottens Partidistrikt med och formar den framtida riksdagspolitiken.  Västerbottensbänken sitter i SVT24 sändningen i mitten långt bak, med perfekt utsikt framåt.

Dan, lite piggare idag 🙂

 

 

 

En Facklig Kämpe! Stig Malm. LO.s fd Ordf.                         Foto:PS Ibrahim "Ibbe" Baylan

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Arbetare

    Ser ut som man får söka sig ett jobb utomlands om ni får ta över makten. FY f..!

    Vet ni om att ni är det mest företagsfientliga partiet som finns?

  2. Christer

    Faktum är att det är fler personer i arbete idag i kristider än det var när S satt vid makten 2006.

    4,452 miljoner var i arbete Q4 2006. Idag Q3 2009 är det 4,547 miljoner sysselsatta. Allt enligt statistiska centralbyråns siffror.

    Däremot har vi stora ungdomskullar som kommit ut på arbetsmarknaden och därmed ökar antalet arbetslösa.

    Att vi har en stor ungdomsarbetslöshet är däremot förståss inte bra men det kan ändå vara intressant att fler är i jobb idag än 2006.

  3. Peter

    För 16 år sedan avgick LO:s förre ordförande Stig Malm efter ett beslut om fallskärmsavtal på 20 miljoner till BPA:s dåvarande vd. Nuvarande LO-basen Wanja Lundby Wedin sitter med i styrelsen för AMF som beviljade förre vd:n en pension på 60 miljoner. Visst var det han som myntade ordet Fittstimm med?. En reko karl det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.