Grattis!

Grattis igen inlandet och Vindelnborna. Vi ska kunna åka snabbt och säkert till Umeå. Både tjänster och produkter ska färdas så snabbt som möjligt för att vi som befinner oss i Europas pereferi ska så långt det är möjligt konkurrera på lika villkor med de företag som befinner sig i Europas kärna. 

Det är en överlevnadsfråga för våra exportföretag I Vindeln men också i hela vårt vackra avlånga län att kommunikationerna konkurrensjämställs med de företag som ligger närmare marknaden. Logistiken ska inte vara ett hinder för våra produkter och tjänster. Hela Sverige ska leva, då måste också kommunikationer, som bil, tåg, flyg men alltmer nu också det digitala internet fungera.

Vilka har tagit beslutet om förbättringar av väg 363? Region Västerbottens styrelse har formellt tagit beslutet. Varför? Därför att det är bra för inlandet där 363 är EN viktig kommunikation. Vilka sitter i styrelsen? Majoriteten består av Socialdemokrater, framförallt från våra tre befolkningstäta städer Umeå, Skellefteå och Lycksele. Några är socialdemokrater från inlandskommuner. Vindeln har ingen Socialdemokrater eller moderater i styrelsen. Oppositionen i länet har ett antal platser också, den mest framträdande är centerpartisten, vår egen kommuns Ewa-May Karlsson.

Vilka har haft mest inflytande i beslutet om 363? Givetvis Socialdemokraterna i länet. De har haft mest inflytande. De bestämmer, de tar besluten och de har ansvaret. Oppositionen med Ewa-May Karlsson har haft en viss/stor påverkan. Skogstekniska klustret genom Pär Lärkeryd och Hans Eliasson som länge lobbat för väg 363 har har självklart påverkat. Det politiskt (s) + (c) tillsatta Näringslivsbolaget i Vindeln med lobbyisten och chefen Maria Hedblom har påverkat.

Långt ner i inflytande  kommer moderaterna och socialdemokraterna i Vindeln. De har ingen plats i styrelsen. Det ska vi ändra på. Vi socialdemokrater i Vindeln ska ändra på det. Socialdemokraterna i Vindeln ska vara där viktiga beslut för Vindeln, inlandet och det skogstekniska klustret tas. Vi ska vara med. Vi försöker naturligtvis påverka de beslutande Socialdemokraterna i länet, genom mail, information och face to face möten. Kan berätta att sista dygnet innan beslutet om 363 var socialdemokraterna i Vindeln väldigt aktiv i sin påverkan. Men det sliter, i framtiden ska vi vara där besluten tas, inte vara där när de redan är tagna.

Återigen Grattis inlandet och Vindeln.

Dan Oskarsson

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.