Fullmäktige igår

Fullmäktige igår. En stabil majoritet presenterade budgeten för fullmäktige. En budget för 2010 med ett överskott. Vi såg ett Centerparti och ett Socialdemokratiskt parti fortsätta att ta ansvar för den politiska ledningen och styrningen av kommunen.

Ingen lätt uppgift med den globala trenden med människors flyttmönster mot kust och till de större städerna med följd att skatteunderlaget minskar. Vi i kommunen har mycket att vara stolt över. Lika mycket eller mer kan vi göra till det bättre. En kommunal organisation som hela tiden med strävan och i focus att organiseras för att varje skattekrona, så långt det är möjligt, hamnar där medborgarna vill att de ska hamna.

Politiska beslut prioriterat på barn och gamla. Men vi ska aldrig bli nöjda, arbetet med att utveckla verksamheterna kommer att fortsätta. Minskat skatteunderlag påskyndar tyvärr den kommunala verksamhetens ständiga utveckling på ett ibland negativt sätt. Utmaningarna i framtiden är många.

Ur ett omvärldsperspektiv har vår kommun ett bättre geografiskt och med det ekonomiskt läge än de kommuner som ligger för långt från främst de två större tillväxtområdena Umeå och Skellefteå. Jag ser trots framtida utmaningar ljust på framtiden för vi som bor och verkar i Vindelns kommun.  

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.