Ge bort maktskifte i julklapp

Varför inte glädja barnen till arbetslösa och sjuka? Varför inte sprida lite glädje och värme i ett allt mer kallare och kyligare Sverige? Varför inte bestämma att 2010 års Jul ska bli mer glädjefull för den allt större delen av befolkningen som lever i utanförskapet.

Öppna dörrarna och släpp in de som står ute i kylan in i värmen.

 

 

Ge bort maktskifte i julklapp

Hej 
Som första parti i Sverige lanserar vi en insamlingsmöjlighet på nätet. Nu kan du ge en gåva i julklapp. Vi kallar insamlingen Maktskifte 2010.

Under valåret 2006 fick Moderaterna 30 miljoner kr från hemliga givare. Det var nästan åtta gånger mer än vad de övriga partierna samlade in – tillsammans. Mot hemliga sällskap tänker vi ställa alla vanliga människor som vill ha en ny politik för Sverige.

Vi vill skapa ett möjligheternas land för alla. Vi har på jobbkongressen lagt fast den politik som kan ta oss dit. Vi sätter jobben först. Full sysselsättning är målet.
Ge en gåva direkt, klicka här: http://www.socialdemokraterna.se/Ge-en-gava/Visa-insamling/?fundRaiserId=46

Här är några exempel på vad din gåva räcker till:
100 kr gör att vi kan ringa 10 samtal eller skicka 15 direktbrev.
200 kr bidrar till 20 valaffischer i slutspurten.
500 kr ger oss 100 extra knappar att dela ut.
1000 kr räcker till 4 reklaminslag i radio.

Din gåva gör skillnad.

 

 

12 kommentarer

 1. Frågande

  Det som allians för verige lovar är att vi ska jobba till 67 års ålder – ni räknar väl kallt med att alla arbetare är så utslitna då att ni inte behöver betala ut nån pension. Döende människor ska ut och söka jobb. Patetiskt allians för sverige är genomskådade. Jag vill gärna veta vad allians för vindeln har för ess i skjortärmen – mer än att sälja ut våra äldreboenden, lägga ut plogningen på en broder, Thomas Nilsson som kommunalråd eller blir det rent av Sundling? Bevare mig för Allians Styr Vindeln!

 2. J N Johansson

  Räcker det inte med att vi sponsrar Socialdemokrater då man är med i facket.
  Varför skall endel av min fack avgift gå till Socialdemokraterna? Varför får inte jag välja vilket parti jag vill sponsra genom min fackavgift? Eller jag kanske inte alls vill sponsra nån genom min fackavgift!
  Svara på det Mr Oskarsson.

 3. Dan Oskarsson

  Svar till J N Johansson (2009-12-05 23:53)
  När jag började engagera mig fackligt hade jag samma uppfattning som du, dvs att facket i varje unik situation skulle byta politiskt samarbetspartner för att det skulle passa medlemmarnas bedömda behov. Skulle vilja påstå att så är fallet och att socialdemokraterna varje gång vinner. Vad är bäst för en metallarbetare långsiktigt? 1906 års anställningstrygghet som snart liknar F. Reinfeldt och Maud O anställningstrygghet om de får fortsätta denna misär. Arbetsmiljö som är starkt kopplat till att nuvarande regering dragit ner på arbetsmiljöinspektörer. Osv, osv..

 4. Dan Oskarsson

  Svar till J N Johansson (2009-12-05 23:53)
  Du låter som en moderat i Tvärålund som säger att de som vill betala skatt borde få betala lite extra. Hur skulle det se ut? Moderater skulle betala lite och ansvarsfulla för vår gemensamma välfärd ganska mycket. Varför ska fackföreningarna sponsra partier som motarbetar arbetare? Varför ska fackföreningar avstå att sponsra partier som är garnatin för en större trygghet och bättre arbetsmiljö på våra arbetsplatser? Du får väl skänka en slant till (C) och (M) för att motverka din fackförenings lilla slant på (S). Skänk inte för mycket bara för du behöver vara rik om du lyckas..

 5. Mr Cool

  Dan, det är väl ok om facket samarbetar med ett politiskt parti i frågor där man har en gemensam agenda och målsättning. Men med sitt stöd så betalar facket för frågor som inte har ett skit vare sig med arbetsmarknad eller arbetsmiljö och det är helt fel. I ena fallet så motar facket exempelvis bort utländsk arbetskraft och i nästa andetag så stöder man socialdemokraternas strävan efter massinvandring. Facket krävde i Lavalfallet att Svenska löner skall gälla för Letterna men när Svenskar jobbar i Lettland då skall också Svenska villkor gälla. Facket tenderar att bli en maffiaorganisation.

 6. Dan Oskarsson

  Svar till Mr Cool (2009-12-06 11:08)
  Facket arbetar för medlemmarnas bästa. En stor del av de förutsättningar som skapas på arbetsmarknaden är tagna i politiska beslut. Just nu och en tid tillbaka gör LO förbunden bedömningen att det är Socialdemokraterna som repressenterar medlemmarna på bästa sätt. Självklart finns det inget perfekt parti som passar alla, därför kommer det alltid finnas medlemmar i fackförbund som anser att facket borde söka stöd i något annat parti. Altenativet är att inte sponsra Socialdemokraterna och med det indirekt satsa på de övriga partierna.

 7. Dan Oskarsson

  Mr Cool

  Välkommen till min sida. Svarar på dina kommentarer om jag känner för det eller har tid. Har inte lika mycket tid som du som lever ett gott tillbakadraget liv i utlandet. Har du bara tänkt åka hem till den svenska sjukvården när du blir gammal och leva på oss övriga? Visst du skriver lite här och där om dina historiskt höga skatteinbetalningar, men hade din framgång varit möjligt utan 100 årigt Socialdemokratiskt välfärdsbyggande? Kan inte du flytta till Vindeln och hjälpa lokalmoderaterna? De skulle behöva någon i din kaliber. Ett motstånd värd namnet. Ha det gott! Dan

 8. Mr Cool

  Tack för ditt välkomnande! Jag tar gärna en dialog om aktuella ting i en region där jag är uppväxt och ofta besöker. Jakt, fiske och skoterkörning utgör mina huvudintressen. Beträffande min rätt till sjukvård i Sverige så ligger den väl i paritet med de ”nya Svenskar” som på ålderns höst etablerat sig i Sverige och jag betalar också skatt i Sverige såväl som i mitt nya hemland. Huruvida mitt liv tett sig utan socialdemokraterna är omöjligt att sia om men mycket varit bra och en del dåligt. Områden som oftast oförtjänt får mycket skit är sjukvården som håller hög standard samt pensionssystemet.

 9. Mr Cool

  Angående ditt svar rörande facket så har jag som lekman svårt att förstå att man ensidigt måste liera sig med ETT parti. Det normala vore väl att facket söker relationer i alla partier där samtycke finns som gynnar den egna organisationen. Men om det nu är så att endast socialdemokraterna kan erbjuda detta så är väl allt väl. Jag har i mitt yrkesliv haft samarbete med facket och inser de fördelar samt nackdelar som det innebär. Men en sak är klar, facket måste förnya sig och inte leva kvar i Ådalen –31. Politiskt arbete är inte min grej så jag flyttar inte till Vindeln. Vindelrökt skinka..mums

 10. Sverige är på väg utför

  Vi behöver en avsossefiering av ekonomin snabbt. Alliansen kör (S)-light, på så sätt har det inte blivit något riktigt skifte. Skattetrycket måste ner rejält, förutsättningarna för företagande måste stärkas rejält. Kvaliteten i skolan är skrämmande låg, en svensk elev skulle aldrig klara matematikkraven i motsvarande klass i sydostasien.

  Alliansen måste våga mer inför nästa val, men i Sverige är man fast i politiskt snack om A-kassa ska vara 75% eller 80%, om det ska vara en pappamånad eller två… herregud vilka triviala frågor i sammanhanget.

 11. J N Johansson

  Ja Dan du har övertygat mig och jag har kommit till det beslutet att lämna IF metal för jag är inte intresserad av sponsring till Sossarna.Den lilla del som du pratar om blir väl ändå en stor del och jag tycker det är fel.
  Hur många miljoner rör det sig om?
  Jag ger hellre dom pengarna till ”Rädda Barnen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.