Vilka ska styra kommunen fram till 2014?

De förhandlingarna och samtalen pågår just nu. Blå, blå, blå, blå och röd är alternativen. Medan vi väntar på resultatet så kommer här lite gårdagsaktuella fakta och lite annat som jag vill framföra nu i valtider.

Nu har länsstyrelsen räknat klart kommuninvånarnas röster. Störst förtroende fick Socialdemokraterna med 41,67% av rösterna. En förbättring från valet 2006 med 5,25 procentenheter vilket är ett historiskt resultat där endast väljarna i valet -94 gav partiet lokalt ett större utrymme. I dagens Vindelnblad framför vi Socialdemokrater vårt tack till er väljare och valarbetare som gjort detta möjligt.

Personligen vill jag tacka de 49 personer som kryssade mig. Tack! Har ingen aning om vilka ni är. Några av er har kommit fram och berättat i olika sammanhang efter valet. Med ödmjukhet lovar jag att fortsätta ta ansvar och verka för en socialdemokratisk värdegrund här i kommunen. Inte helt lätt eller kanske rent av svårt med en krympande ekonomi, men jag och vårt parti ska göra vårt bästa. 12 miljarder extra från en rödgrön regering till kommunerna och landstingen hade definitivt underlättat det arbetet. 

Den största glädjen i kryssväg var enligt min mening vårt 1:a namn Kommunalrådskandidat Mathias Haglund som fick hela 171 kryss och blev personvald. Tack för att ni kryssade honom så bra. Mathias är en 34-årig universitetsekonom från Åmsele som vi Socialdemokrater sätter stor tilltro till. Att vi Socialdemokrater valt en Åmselebo överst på vår lista är glädjande och bra, då det är viktigt med representation utifrån en god geografisk spridning. 

Fler glädjeämnen är att ni väljare valde att lägga era röster och kryss på en ung fullmäktigelista. Jag har obekräftade uppgifter på att våra 13 valda fullmäktigeledamöter är yngst i landet, samtidigt som det är en bra blandning av åldrar, kön och erfarerenheter.

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Läsare

  Dessa blev personvalda i Vindelns kommun. Antal kryss och procentuellt av partiets röster.

  Socialdemokraterna Mathias Haglund 171 kryss 11,43%

  Moderaterna Tomas Nilsson 127 kryss 19,72% och Mikael Sundling 69kryss 10,71%

  Centern Ewa maj Karlsson 31.90 %.

  Man ser tydligt att Ewa Maj har fortsatt förtroende att vara kommunalråd. Ni må vara unga, men vet era väljare att ni har tagit ett rejält kliv till vänster? Tror inte det!

 2. :)

  Oavsett vart (S) i vindeln står på den politiska skalan har man fått ett ökat stöd. Väljarna som röstar på oss borde väl veta vilket alternativ som är bäst, och i Vindeln så verkar det vara (S).

  Sen kan jag inte förstå resonemanget om att borgarna är störst.. håller inte med. Efter som C+ S har samregerat i så många år anser jag att man inte kan se (C) som ett allians parti lokalt. T.o.m på alliansens lokala affsisch saknas (C).

  Resonerar man som ”Hejsan” har iaf (S) tagit mandat från borgarna vilket visar på att stödet ökar för (S) och minskar för borgarna…

 3. Byt kommunalråd

  Bara för att Ewa-May fått många kryss har ju (S) fått fler röster. TYcker utfallet visar att man har större förtroende för Haglund än Ewa-May. Dags för nytt kommunalråd i Vindeln nu!!

 4. Väljare

  ”Kliv till vänster” Läsare, det tog Paul Redstig(M) upp på sin blogg den 24 augusti 2010.

  Redstig rödmarkerade nedanstående text på sin blogg;

  Om du, Ewa-May Karlsson, var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?
  Svar: Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.