Centern och de övriga borgerliga är odemokratiska i Vindeln

Extra Kommunstyrelse idag. Budgeten togs. Vi Socialdemokrater reserverade oss för ett eget yrkande till fullmäktige 29/11.

Avstår att referera mötet. Det intressanta var vad som hände direkt efter mötet. På en direkt fråga från S-gruppen till Kommunstyrelsens ordförande Ewa-May Karlsson (c) om den framtida kommunstyrelsens arbetsutskotts (KSAU) sammansättning säger hon att den borgerliga majoriteten, C, M, KD och FP har bestämt sig för att i ett framtida utökat AU i KS som bestått av 3 platser men med den nya majoriteten utöka den till 5 platser frångå proportionaliteten och undanhålla S en plats. I klartext att borgarna tar 4 platser och lämnar 1 plats till S.

S-gruppens reaktion var att det var odemokratiskt och följer inte proportionellt val där S rimligen får 2 platser i kraft av sin storlek. Ingen empati från kommunalrådet. Ewa-May var tydlig. Majoriteten bestämmer var hennes budskap.

Kan de vara så odemokratiska och frångå proportionaliteten? S lokalt undersöker nu detta. 

Fotnot: Centerpartister och Moderater i länet har bloggat om odemokratiska metoder. Undviker själv i min blogg de ord som på andra bloggar beskrivit odemokratiska metoder, ord som; räv, ryggradslös och feg. Stalinism och kommunistiska metoder. Skämmes tammefan. 

Konstaterar och sammanfattar bara att makt korrumperar. Just nu i borgerligheten i Vindeln. Undrar om länets Centerpartister kräver Ewa-May Karlssons och Christer Lundgrens avgång? Tror inte det.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.