Del 4, Moderaterna och deras löftesbrott mot sina väljare.

Kommunfullmäktige 2010-11-29

§28 Fördelningen av fast arvodering för förtroendevalda 2011-2014 

Punkten lyftes ur dagordningen och skickades till Kommunstyrelsen(KS) för beslut.

 

Detta  beslut i KS den 21 dec kan bli kontroversiellt. Inte för Socialdemokraterna eller för något annat seriöst parti. Det finns en överenskommelse från förra mandatperioden mellan samtliga partier om fördelningen av fast arvodering för förtroendevalda.

 

Överenskommelsen är i KS att Majoriteten förfogar över KS ordf. 40h/v och KS vice ordf. 8h/v. och Oppositionen förfogar över KS 2:e vice ordf./oppositionsråd 8h/v. Detta för att kunna politiskt verka mellan styrelsemötena. Detta står alla partier bakom, alla partier utom ett. 

 

Moderaternas representant Tomas Nilsson hade en avvikande uppfattning om den fasta arvoderingen. Han var så kraftigt emot att Majoriteten skulle arvodera KS vice ordf. att han reserverade sig mot beslutet. Skälena till reservationen var lika många som det finns sandkorn i Sahara.   

 

På KS nästa möte 21 dec avgörs beslutspunkten. Jag utgår ifrån att vi Socialdemokrater står fast vid det tidigare tagna blocköverskridande beslutet om fast arvodering. Att vi Socialdemokrater som ett seriöst parti är konsekvent och röstar enligt det blocköverskridande förslaget.

 

Endast en sak som jag ser det kan få oss Socialdemokrater att ändra oss. Det är om du Tomas Nilsson (M) KS vice ordf. med lite moral i kroppen avstår från arvoderingen 8h/v. Den 21 dec vet vi om Tomas Nilsson och Moderaterna bryter ytterligare ett vallöfte till sina väljare om minskning av den politiskt arvoderade organisationen.

 

Jag frågade dig Tomas Nilsson (M) på senaste KS hur du som den tilltänkta KS vice ordf. skulle ställa dig till arvodering med tanke på din tidigare kraftfulla reservation. Du sa till mig och de som hörde att du skulle ta pengarna.

 

 

 Fundera en gång till Tomas. 

 

  

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Jonas Näslund

    Kul läsning. Provokativt och intressant. Den här bloggen tänker jag följa. Kul också att du skriver kl 03 på natten. 🙂

  2. Dan Oskarsson

    Svar till Jonas Näslund (2010-12-06 03:37)
    Det finns så mycket att skriva om nuförtiden. Tidigare styrdes kommunen på ett relativt bra och tryggt sätt av Sossar och Centern. Centern rattade och Sossarna satt bredvid och läste kartan. Idylliskt och som taget ur en miljö ur Astrid Lindgrens värld. Nu rattar Centern själv och kartan ligger på golvet på passagerarsidan. Sossarna och resten av kommunen lite otryggare i baksätet men ändå i en slags nyfikenhet över vad som finns bortanför det trivsamma Nangijala. I bagaget ligger Moderaterna, trollen, som släpps loss 1 Januari enligt deras egen utsago. Då får nog sagan en annan utveckling 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.