Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utflykt till Näsmark, Bjurholm

Det finns olika sorters galningar. En är Stellan Olofssons sort. Han är åkare och bor i byn Näsmark vid Öreälven, lite uppströms från där jag har sommarstugan.

Efter att ha sovit ut ordentligt i i timmerstugans lugn åkte jag upp och tittade på en del sakar han dragit ihop idag. Efter att ha funderat ett tag bestämde han sig i maj för att ordna en utställning med brukslastbilar. alltså inte sådana där fjolligheter som inte används, utan saker som rullar, skrapas och smutsas ner. Inte vet jag hur många han trodde skulle komma, men det blev i alla fall fler. Inte dussinet utan snarare fyra dussin. En del långväga. Om världen står lär evenamanget komma igen.

Eftersom jag är också är en sorts galning som aldrig verkar sluta intressera mig för rullande leksaker tänkte jag sätta in några bilder och ord när jag ändå är här. Stellan lånade ut eluttaget och skinnsoffan hemma hos sig så att jag kunde "direktsända".

På bilden Stellans egna lastbilar, plus en bil som mest är en last. Fast den är inte hans.

När jag började lägga ut bilder och text trodde jag att VK skulle utebli, men de kom ändå. VF har ett rätt detaljerat bildspel.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Daniel W

    Härligt med bilder från utställningen jag inte kunde besöka. hoppas det blir fler utställningar i Näsmark.

  2. Jan N

    Tackar. Jag hörde av en på VK att de inte skulle ha någon där, så jag drog på lite. Nu åkte Tom Juslin dit med sin ypperliga kamera, men det blir inte riktigt lika hur som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.