Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Eljest

Nog måste ni hålla med om att slaget i Sävar lockade pressfotografer med ganska olika outfit?

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Kurt

  Synnerligen eljest att en man med sådan livlig fantasi som du kan inneha rektorsämbetet. Man tycker att någon med en smula mer verklighetsanknytning skall ansvara för ungdomens kunskapsinhämtning. Det kommer alltid att finnas onda och goda människor, men religion är det enda som kan göra att en god man gör onda gärningar. Religion är farligt och behövs inte, vanlig hederlig moral och etik täcker in det vi ska värna om.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Kurt (2009-08-20 22:30)
  Ja, världen vore kanske en bättre plats om människor med livlig fantasi inte fick ha med barn och ungdomar att göra, även om jag inte tror det. Men, för det första vet jag inte om fantasi och verklighetsförankring ligger i strid med varandra. När det t.ex. gäller krig, politik och företagsamhet har det väl visat sig att just den kombinationen kan vara riktigt lyckosam. Min erfarenhet är att kombinationen också ofta gör att man lättare når in till barnen.
  Mycket ont har gjorts i religioners namn, också i kristendomens, men det kan inte skyllas på Jesus Kristus. Vanlig, hederlig moral är oerhört betydelsefull på det horisontella och samhälleliga planet. Jag tror det finns en Gud och att vi behöver hans lösning på de vertikala problemen.

 3. Jan N

  Politisk månglare, den var ny för mig.*s*
  Jag tror i alla fall att en hyfsad förmåga att föreställa sig olika utvecklingsriktningar och att sätta sig in i andras situation är viktig.

 4. sem

  Tyvärr. Dina många bilder hopar sig småningom bara till en stor och självbelåten gäspning. Inte ens den regelbundet återkommande besvärjelsen ’om världen står’ förefaller spegla någon verklig oro eller nåt djupare engagemang.
  Men du blir säkert riksdagsman.

 5. Jan Nilsson

  Svar till sem (2009-08-22 16:12)
  Jag svarade på din kommentar tidigare idag, men svaret har tydligen inte kommit in.
  Kontentan av det jag skrev var i alla fall att med din insikt och vishet borde du lätt räkna ut att det inte är absolut nödvändigt att titta på alla mina bilder och läsa så troget som du hitintills verkar ha gjort.

 6. Kurt

  Problemet är när en livlig fantasi gör att man har svårt att skilja mellan verklighet och sagostunder. Att du dessutom tror att icke-troende är mindre värda borde diskvalificera dig från ditt ämbete samt bidra till att vettigt folk håller dig utanför allt vad politisk makt innebär.

  Religion har ingenting i offentliga sammanhang att göra. Det bidrar inte till något utan befäster bara uråldriga tankesätt. Människan kan vara god utan hot om helvete och annat trams.

 7. sem

  Precis! Ett sånt ställningstagande (att icke-religiösa skulle vara mindre värda)utgör ju en bestämd åsikt – en spricka i den egna religiösa härdlacken. Något sådant står minsann inte att finna i Jans blogg.

 8. Jan Nilsson

  Svar till sem (2009-08-26 06:30)
  Sem, min trägne och trogne läsare. Vad gäller människovärdet grundas det för min del bl.a. på Johannes 3:16. Där står om Guds kärlek till ”världen”. I den ingår du, jag och den vedervärdigaste och minst eller mest produktiva människa som tänkas kan. Människovärdet är absolut.
  Vill du sen i det allmänna ha mindre av reflektioner och mer av tvärsäkert och orubbligt bestämda åsikter finns andra bloggar att följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.