Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Med lånat gevär

Efter informationen på Arbetsförmedlingen var det fortfarande skjutljust. På vägen hem bar det iväg till skjutbanan för lite övning. Jag hade förstås ingen älgstudsare med, men på skjutbanan kan man köpa ammunition och skjuta med lånegevär.

Första byssan var osedvanligt osammarbetsvillig. Avståndet till kikaren konstigt, bilden lite blurrig, mekanismen trög, alla avstånd obekväma och hela känslan allmänt obra. Den serien blev inte godkänd. Jag fick tag i ett annat gevär och sen gick det bättre.

Egentligen hade jag velat försöka mig på "björnpasset" också, men det ordnas knappast några fler sådana övningstillfällen innan jakten startar. Det är lite annat än älgbanan. Ska man i dagens läge ut i älgskogen bör man nästan veta något om hur, var och när man skjuter på björn.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.