Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Företagsdelen försökte igen

En del av er minns att Mariaskolan fick uppvaktning av ett av de kriminella snyltarföretagen som luras med värdelösa kataloginföranden.

Jag glömde berätta att de hörde av sig igår igen. Det var inte samme man, den här lät ännu mer professionell. Jag blev så överraskad av att de försökte igen efter allt som varit att jag nöjde mig med att bara avböja direkt, kort och koncist.

Ingen, säger ingen, ska köpa ett kataloginförande i "Företagsdelen". Det är ett ruttet blufföretag vars katalog är ett skämt och vars affärsidé är att lura företagare och föreningar. Lurar de er att säga ja till ett införande, t.ex. genom att säga att de kommer från Eniro, så vägra att betala. Blåneka! Det gjorde vi och det hände inget mer än att det kom ett par påminnelser.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Isak

    Martin tre månader: Det var någon jävel som hällde
    vatten på mitt huvud och sa att jag skulle heta Lars-Ove
    Martin, och jag grinade i femton minuter. Sen kom det en
    räkning där jag skulle betala 2300 kronor per år med index-
    uppräning i alla år tills min död.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Ingemar Wincent (2009-09-12 23:06)
    Ja, det borde till en början vara helt omöjligt för liknande företag att nyttja t.ex. kronofogdens tjänster. Har inte tänkt igenom hur det skulle fungera, men ett kraftfullt samhälleligt ”Nej!” är vad som behövs.

  3. Fredrik Gustavsson

    Allt för många ringer för att bluffa. Vi blev också uppringda och det lät professionellt men jag säger alltid nej till alla telefonförsljare efter att ha blivit lurad av Dagens Ledare där jag också sa nej, men råkade säga ja på fel ställe ändå. I det fallet pågår fortfarande polisutredning, men det tog slut på påminnelser efter det att jag skickat brev med information om polisanmälan.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Fredrik Gustavsson (2009-09-13 19:24)
    Det verkar inte bli färre. Tills det kan bli någon effektiv lag och resolutare lagföring mot det här får man bara vara extremt kort och säga nej till allt. Och göra som du och jag, strunta i påminnelserna.

  5. Isak

    Ursäkta Jan Nilsson. Någon har gjort fel. Min kommentar
    var ämnad Ingemar Wincents blogg där frågan om medlemskap
    i Svenska Kyrkan var upp till debatt.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2009-09-13 21:07)
    Ok, jag hade svårt att få ihop det där. Ursäkten mottas och saken är lagd i glömlådan. När det gäller synen på dopet har vi f.ö. säkert olika uppfattningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.