Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

De kalla ryska vindarna


Med anledning av Danmarks godkännande av ryska gasledningen och det jag skrev i morse angående det vill jag sätta in den här länken till en artikel i dagens DN.

Den är ett av många vittnesbörd som talar om förändringsvindarna i Ryssland. Vårt grannland börjar alltmer öppet hylla en av historiens värsta massmördare och psykopater, samtidigt som man rustar kraftigt, utan att så många vill se vad som verkligen händer. Valfusk och tystade journalister är andra signaler som borde uppfattas av fler än FRA.

Att väst kränkte den dödligt sårade ryska björnen så utstuderat självgott och onödigt i samband med Sovjets sammabrott har inte förbättrat den nuvarande situationen. Inte heller att den ryska sjävkänslan är låg, bland annat p.g.a. deras kraftiga befolkningsminskning och förödande alkoholism.

Vi vill inte att det som nu sker ska ske, vi vill ha pengarna i lyckosamma rysslandsfonder och vi vill slippa ha ett försvar.

Frågan är hur långt det hjälper att sticka huvudet i sanden och låtsas som om ett europeiskt energiberoende av Ryssland är en jättebra idé.

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Chris Lilja

  Hej P-O,
  jag gillar din blogg, den är artikulerad och beskrivande. Inslaget med William K. Black hade jag förmodligen aldrig sett om jag inte surfat in på VKbloggen Tackar!

  Jag måste fråga dig med anledning av ditt engagerade granskande av Kd och dess ledare: Är du fd. kristdemokrat? Du förstår, när Fp övergav sin egna politik och positionerade sig höger om M, drev jag en enveten gerillaverksamhet på utalat socialliberala sajter. Men ynkryggarna inom Fp vågade inte stå upp mot partistyrelsen; de är lika trogna partiledningen, som någonsin stalinisterna; fakta biter inte på sådana människor.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Chris Lilja (2009-10-20 19:34)
  Hej Chris! Tackar för dina berömmande ord, men gissar att de är riktade till en som inte blivit Moderat riktigt än. *s*

 3. Chris Lilja

  Hej igen,
  min kommentar avsåg P-O Moströms reflekterande över Kd i allmänhet och Göran Hägglund i synnerhet. Moderaterna är arbetsgivarnas politiska gren, även om de flesta ”moderater” förmodligen är helt ovetande om detta.. Grundarna till Saf (1902) och Allmänna valmannsförbundet (1904), var i stort sett samma personer.Fredrik Reinfeldt et al. bör betänka att misslyckade högerledare lämnas därhän av sina uppdragsgivare.

 4. Jan N

  Vet väldigt lite om det. Det jag vet är att det hänt hyfsat mycket med Sverige, partierna, idéerna och vilka som faktiskt är med och arbetar sedan 1902…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.