Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Snabbstopp

Nu ar vi pa vag fran var "gamla" kontakt pastor Yobu som administrerar barnhem och skolor som helt eller delvis betalas fran Vasterbotten. Vi har sett dessa och mycket mer. Mer om den har verksamheten senare.

Skulle verkligen vilja visa en del "Indien" och indier for er, men tekniken tillater inte, an. Vi har i alla fall mott manga hjartligt trevliga manniskor i alla aldrar. Sadana som lever under sa annorlunda forutsattningar att det ar svart att tanka sig in i deras situation. Bl.a. har vi mott en grabb som fatt mitt namn for nagra ar sedan.

Han hittades overgiven pa en jarnvagsstation och var kanske tre ar. Han hade inget sprak. Nu, vid kanske 11-12 talar han utmarkt engelska och verkar klart begavad. Yobu gav honom anda namnet Jan, man far kanna sig hedrad.

Just nu ar vi pa vag till ett stalle som heter Palakol. Klockan ar snart 21 har och vi har drygt tre timmar kvar. Vi vilar fran den tunga trafiken vid ett internetcafe.

Den har foraren gor mer vildsinta omkorningar an nagon vi traffat tidigare, men han kor tekniskt bra. Det underlattar litegrann nar han gang pa gan kor om pa insidan av bilar och lastbilar. Packningen fick inte plats inne i bilen och det kanns lite kymigt for Bengt och mig nar det blir snabba inbromsningar och man vantar att fa se vara vaskor flyga over huven.

I natt sov vi pa ett hotell som lokala vanner ordnat.. Jag hade garna slagit pa stort och tredubblat prisnivan. Vi fick betala 26:50 per badd. Sangkladerna var inte nya och jag fick ha tva storsnarkare i samma rum. Det blev i alla fall nagra timmar somn.

Pa grund av biljetttrasslet kommer jag att aka hem lite senare an de andra. Har just fatt fragan om jag kan tanka mig att aka en svang till Sri Lanka da. Ska tanka pa saken. Aterkommer om vad vi ska gora dar och pa resten av resan.

Hoppas fa tillfalle att aterkomma.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.