Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utkanter

Bangalore har mer folk an Sverige och vaxer sa det knakar. Det finns mycket har som far oss att verka som den fattiga kusinen fran landet, men ocksa enklare, fattiga och rena slumomraden.

En sak som skiljer manga omraden i Indien ar forutom de avskilda, riktigt fina omradena sa blandas ofta fattigare och rikare. Mitt i det enkla och nedsmutsade finns plotsligt en mangmiljonvilla. Acceptansen for att leva mitt i de mest halsbrytande skillnader ar pataglig.

Det har sannolikt bade med kharmatanken och gammal vana att gora. "Man har det som man fortjanar" och det har alltid varit sa har. Bilderna ar tagna bara nagra steg ifran varandra. Pa ena sidan den stora 4-filiga vagen har vi manniskor i forhalllandevis fina hus dar flera verkar vara smaforetagare. Pa andra sidan en villa som aven har i Indien ar mycket dyr.

Markpriserna i Bangalore var valdigt hoga innan finanskrisen, nu har det bromsats lite. Nar vagen ar fardig har bade den rike och de "rikare fattiga" formodligen fatt se stora vardeokningar pa fastigheterna.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.