Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politisk sandlåda

Fick just höra en andrahandsuppgift om hur en person jag känner hade upplevt ett politiskt möte för ett tag sedan. Ett möte där lite olika intressen bröts mot varandra.

Den här personen är en handlingsmänniska. Norrländsk, okrånglig, rationell och klarsynt. Upplevelsen vid mötet var lätt absurd och genom min väns glasögon humoristisk. Tyvärr bitvis även löjeväckande och "skämmig". (Ska väl säga att mötet naturligtvis inte ägde rum i Vännäs! *s*)

Det petimeteraktiga viktigpettrandet och det barnsligt smågnälliga positionsbevakandet hade kunnat vara en stor, fet, vaccinationsspruta med permanent effekt mot allt politiskt intresse. Dessbättre blev det inte så, min vän verkar ha hämtat sig.

Vi behöver de samhällsmedarbetare vi har och vi behöver nya. Politik får inte bli något lågt liggande som man ska behöva skämmas över att delta i. Det har Sverige inte råd med.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Jonas E

    Känner igen det där lite från när jag var fackligt aktiv. Jag fick ofta kritik för att jag sa sanningen för mycket, och inte sa ”så som man borde säga”.
    Tänk om politiker bara kunde hålla sig till sanningen, och inte bara till den ”sanning” som passar deras partifärg.
    Dagens ”politiska sanningar” och statistik beror mer på hur man vill räkna till sin fördel, än vad som verkligen stämmer.
    Gäller alla block, vissa mer, andra mindre beroende på vem som tycker.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Jonas E (2010-02-11 00:32)
    Lyckades missa den här kommentaren på något vis.
    Ja, man önskar att det gick att hålla mer rent i politiken. Kortsiktigt kan det kanske finnas en del att hämta i det riktigt låga och räviga. Långsiktigt tror jag det är politikens död och blir till samhällets skada.

  3. Jonas E

    Läste ett ordspråk:
    ”fela är mänskilgt, skylla på andra är politik”.

    Det som absolut stör mig mest med dagens politiker är att om man ställer en fråga så får man ett politiskt mantra till svar, som oftast inte har med frågan att göra, och inte alls ger svar på frågan.

    T.E X: En fråga om någon av sjukförsäkringsförändringarnas brister, och varför just den bristen finns, besvaras så gott som alltid med ”Den förra regeringen förtidspensionerade 140/dag osov” men själva svaret uteblir. Samma svar oavsett frågans innebörd.
    Vad ger det för bild av politikerna?
    Monolitiker är det nya ordet

  4. Jan Nilsson

    Svar till Jonas E (2010-02-13 14:21)
    Det är väldigt glädjande när politiker erkänner att man tagit fel, gjort en missbedömning eller haft fel uppgifter. Att ha den storheten är inte allom förunnat.
    Håller med dig om att man måste kunna diskutera sakfrågor. Politiska mantran kan i vissa lägen helt låsa debatt och meningsutbyte. Just i sjukförsäkringsfrågan finns många exempel. Saker som ”sagts på nyheterna” och sedan visat sig vara helt felaktiga fortsätter att leva vidare. Som om de hade varit sanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.