Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lapplös. På väg till arbetslunch med frun…

Lapplös. På väg till arbetslunch med frun passerade vi några "lapplisor" från Socialdemokraterna eller SSU som delade ut blad till förbipasserande.De hade i alla fall väst och röda bladbuntar i nävarna där de stod vid ingången till en galleria. Vi hejjade på valarbetarna, men fick ingen lapp. Jag blev nästan en smula besviken. Anade de att jag har begränsad mottaglighet? Hann de se att jag bar M:s kontaktkalender för 2010 i handen? Kände de igen mig? Eller är det så att de inte bara försökt sno Alliansens namn, utan även börjat nalla av politiken och inte ville visa det? Nu är frun färdig med maten och vi kan börja göra vad vi ska. Hej!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Sluta tjata om att SSU försöker sno det till intet förpliktande ordet alliansen. Det kränkande tilltaget av högern att nalla epitetet ”arbetarparti” slår väl alla rekord i fråga om politisk ohederlighet.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2010-03-17 22:47)
  Att SSU försökte ta patent på Alliansen, som är beteckningen på de fyra borgerliga partiernas samarbete skulle närmast motsvaras av att MUF försökte ta patent på ”De rödgröna”. Jag skulle skämmas för sån ”politik”, precis som en och annan socialdemokrat med kompass nu skäms över SSU.
  Moderaterna står för arbetslinjen och en betydande del av LO-kollektivet röstar moderat. Även om de som medlemmar måste betala till (S) via sina medlemsavgifter.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2010-03-18 05:14)
  Arbetslinjen har som begrepp varit med länge i Alliansen och Moderaterna, förr även i (S). Nya arbetarpartiet har under lång tid varit ett parti att räkna med i LO-kollektivet. Irriterande nog, för många. Socialdemokraterna centralt har liksom LO siffror på det. Skulle de rödgröna vinna i höst kommer exempelvis LO folket förlora mycket på det. Bara de förmodade räntehöjningarna och de utlovade bensinskattehöjningarna skulle märkas mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.