Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bättre offentlig arbetsgivare. Det är ett…

Bättre offentlig arbetsgivare. Det är ett av moderaternas prioriterade mål för framtiden. Kommuner, landsting och stat med allianspartierna i majoritet ska bli bättre som arbetsgivare. Det finns ingen anledning att man, som ofta sker, ska behöva upplevas som en andra klassens arbetsgivare. Schlingmann säger just nu att "Nya Moderaterna" är på riktigt!

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. lf

    Ja bättre offentligare arbetsgivare.Det är mycket av det offentliga som styrs av politiker.Med moderat styre blir det offentliga nedvärderat.Det är inte lätt för chefer inom det offentliga att försvara den princip att alla skall ha lika vård och omsorg.Privatisering med vinst är ju erat kännetecken.Din sista mening om ”Slingman”är helt oförståligt.Nog måste du utveckla det mera.Ni vill ju privatsera över allt.
    Nu skall ni privatisera bilprovningen.Handen på hjärtat!Tror du det blir billigare för bilägare?

  2. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-04-16 18:19)
    Du tar fel om du tror att Moderaterna vill privatisera allt överallt. Mångfald betyder inte det.
    Skulle Bilprovningens priser skena, som i Finland, då menar jag att det gått alldeles fel. Samtidigt måste man kolla om det egentligen var samma pris tidigare. Om det var så att man bara betalade ”det som inte syntes” över skattsedeln. Jag vet inget om saken, men vet att det kan gå till så med många ”billiga” offentliga verksamheter.

  3. Saaben

    Obehagligt av en Mpolitiker att antyda att bilbesiktning subventioneras, fastän samtidigt inget vet om saken-Bilprovningen skattesubventioneras INTE. Privatisering av bilprovningen är en ideologiskt åtgärd som inte tar hänsyn till kostnaden för bilägaren.Bilprovningen har till uppdrag att besikta bilar till en vinst som ska dra företaget runt ej generera utdelning till aktieägare. Vid privatisering kommer vinstintressen in, kakan blir mindre priset blir högre. I Finland kostar det 600-900 kr att besikta. Glesbygds stationerna bär inte sina kostnader. forts

  4. Saaben

    …forts; Glesbygds stationerna bär inte sina kostnader. Dessa kostnader fördelas på övriga stationer. Vad händer med glesbygdsbilägarna.Ska alla åka till stan ? Vem får betala ? Nu kommer frågan upp-Subventioner som inte behövts förut?
    Jan N, försvara inte beslut utan att veta själv något om saken, du säger det själv.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Saaben (2010-04-16 22:16)
    Tänkte på Finland om vilket jag som jag skriver inte vet något alls. Därför jag skrev som jag skrev.
    Rent generellt kan en offentlig verksamhet vara dubbelt så kostsam som en privat genom att vara hopplöst ineffektiv och vara utan morötter att göra något åt det.
    Vad jag har hört har en av fördelarna med den finska privatiseringen varit att tillgängligheten ökat, men när priset skenar så menar jag att något gått alldeles fel. Såg du inte att jag skrev det?

  6. Saaben

    Du skriver; Rent generellt kan en offentlig verksamhet vara dubbelt så kostsam som en privat genom att vara hopplöst ineffektiv och vara utan morötter att göra något åt det.
    På vilken grund skriver du så? Ge gärna en referens eller ett bevis, i synnerhet om bilprovning, apotek, elmarknad, sjukvård, skola, sj, osv.
    Rent generellt betyder att du har många bevis.
    Visa dem.

  7. lf

    Men herregud.Vad är det du säger.Menar du att Bilprovningen inte bär sina kostnader.Och isåfall vem bär kostnaderna för en privatisering.
    Men du vet ingenting alls.Sånt här skitsnack är det bara moderater som kan presentera.Jag hoppas att alla inom den offentliga sektorn tar till sig detta och protesterar mot denna nedvärdering av offentligt anställda.

  8. Jan Nilsson

    Svar till Saaben (2010-04-17 01:04)
    Ett monopol eller en offentlig, skattefinansierad verksamhet kan i princip svälla ut nästan obehindrat under hyfsat goda år eftersom den inte utsätts för någon konkurrens. Man behöver inte vara borgerlig för att se risken i detta. Jag har mött övertydliga exempel på sådant i gamla kommunistländer på 80-talet.
    Har inte du sett sådana exempel?

  9. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-04-17 20:37)
    Visa mig ett enda tillfälle då jag nedvärderat offentligt anställda. En enda gång…
    Moderaterna har som mål att kommun, landsting och stat ska bli bättre arbetsgivare. Tycker du det är dåligt? Tror du de offentliganställda tycker det är dåligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.