Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Längsta natten. Har haft det väldigt bra…

Längsta natten. Har haft det väldigt bra dessa timmar hos släkten i Sth. Längsta sovnatten på länge har jag också fått. Ingen stress idag. Ska hämta upp de andra framöver och sen ska vi puttra hemåt. Några av dem har träffat sina barn. Hittills har flygstoppet "sammanlagt" inte orsakat oss personligen så mycket alls. Vi har tvärtom fått en del extra upplevelser. Skulle det fortsätta är det förstås ett elände av oanade dimensioner. De som har smågulliga tankar om att det kunde vara början på ett "omställt och grönare" sätt att leva skulle få ett bryskt uppvaknande om stoppet skulle pågå ett par månader. Vad som skulle ske med samhällsekonomi och välfärd om vulkanen skulle fortsätta i 13 månader, som sist, det vill jag inte tänka på.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag vet att du inser att vulkanen visst kan få fortsätta med sin aktivitet i flera månader utan de katastrofala följder som du tänker på. Vi hoppas att den i vart om några dagar tappar kontakten med smältvatten och därefter slutar skapa dess askmoln. Vår USA-resa 7 maj är dock definitivt i farozonen.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-04-18 09:52)
    Kan vara svårt att överblicka. När jag hörde att värdet på det som flygfraktades från Sverige uppgår till en halv miljard om dagen blev jag orolig. Nu kommer väl det mycket av varorna att hitta andra transportvägar, men risken är att man helt enkelt anlitar andra företag. Sverige är extremt exportberoende. Ett bortfall för flyget är ingen liten sak.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (2010-04-18 10:21)
    Tack! Det var en trevlig resa vi gjorde och vi gjorde den tillsammans. Tack för ditt bidrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.