Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Brölande gubbar

Det var en vecka sedan de här bilderna togs, men det har inte blivit tid att visa dem.

Jag är ingen fågelkännare och förstår inte spelet. Svanarna som landar här nere på älven kommer i regel två och två. Herr och fru. De går in för landning på plattfötterna och surfar lite på vattenytan innan kroppen landar tungt i vattnet. Det blir ett väldigt "honkande" ett tag när ett nytt par landat. Kanske hälsar gamla vänner från vintervistet på varandra, kanske undrar de om resan.

Kanske frågar de om vägen till någon stadsgöl i norra Västerbotten där de blir matade med kanelbullar. Eller till någon vacker vik vid Vindelälvens källflöden eller Hornavans stränder. Kanske till norra Sibirien. Sen blir det ofta lite kubbning.

Jag förstår som sagt inte spelet. Det kan ju vara gummorna som jagar bort sina konkurrenter, men jag gissar det är gubbarna som bröstar sig, brölar och trumpetar och försöker komma upp en liten bit högre än de andra. Det känns liksom så.

Det ser nästan ut som om honorna på isen skäms.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.