Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Klimatförändringar i Sverige. Sitter och…

Klimatförändringar i Sverige. Sitter och åker med frun och tittar på de sista finurligheterna som V värpt på sin kongress. Konstaterar först att deflesta av oss skulle tjäna på att vara arbetslösa med deras förslag. När man räknar bort resa, mat och lite annat. Kronan på verket är ändå sextimmarsdagen med bibehållen lön. Med den och lite annat från plattformen skulle det gå snabbt att få ett ekonomiskt "medelhavsklimat" i Sverige.

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. JonasE

  Det är ju knappast Vänster politik som orsakat detta ekonomiska ”medelhavsklimat”, det är ju nyliberal politik som gjort detta, nu får Vänster politik försöka reda upp detta.

  Konekvensen av nyliberal politik finns ju att skåda i Grekland.
  Grekerna har i 8 år haft dyrare matvaror samt konsumtionsvaror än många länder i Nordeuropa, lönen har varit hälften av Svenskarnas, men inte ens detta hjälpte, då landet är nu utan tillgångar samt har de lägsta skatterna för företag, bolag, banker och rika medborgare i Europa !.

  Resultatet ser vi nu också! – byt regering innan det händer här också.

 2. Isak

  Trodde inte att Herr Nilsson närde sådana tankar. Han kunde
  ju fråga mina två arbetslösa bröder om sina sötebrödsdagar
  Att vara nästan pensionsmässig och arbetslös med skulder
  på ett hus i Norrlands inland är ingen drömtillvaro. Att
  Moderaterna anklagar alla arbetslösa och sjuka för att
  vara arbetsskygga, oförändringsbenägna, låtsassjuka, simu-
  lanter är skamligt. Undrar ändå om det inte finns något
  genetiskt med all denna misstänksamhet. För ju längre åt
  höger en människa röstar, ju asocialare verkar dom bli
  eller vara.

 3. Irriterad på vänsterns gnäll!

  Trams och åter trams från Jonas E! Grekland fuskade med statistiken för att klara EMU-inträdet år 2001.Protesterna sker mot politiker i allmänhet eftersom de inte har skött ekonomin, oavsett borgerligt eller socialdemokratiskt styre. Blanda inte in partipolitik i allt utan att tänka! Antagligen har politikerna i Grekland oavsett styre valt att blunda för den ekonomiska verkligheten med alldeles för höga offentliga utgifter, och dessvärre fick de inträde till EMU trots att de ej uppfyllde kraven. En lärdom så stark som någon för EMU-länderna.

 4. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-05-09 16:47)
  Nu sänker du nivån under din kapacitet igen.
  Menar du att Grekland, Portugal, Spanien och England inte har vänsterregeringar? Sant är iofs att de som bluffade in Grekland i EMU inte var socialister.
  Nu spelar det ingen roll om det är borgare eller socialister som låter bli att ta budgetansvar. Vänsterpartiet i Sverige gör det inte och ett starkt inflytande från dem är därmed ett hot mot dagens och morgondagens Sverige.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Isak (2010-05-09 18:58)
  Jag raljerar inte över de arbetslösa. Moderaterna anklagar inte heller arbetslösa och sjuka för det du säger. Det finns också många Moderater som själva är antingen arbetslösa, sjuka eller både ock.
  Men ärligt Isak, anser du det vara vettigt och ansvarsfullt om vi skulle få 90 % av lönen som arbetslösa och därtill vara helt utan karens? Jag skulle vinna på att vara sjuk. Skulle du rösta för det?

 6. Jan Nilsson

  Svar till Irriterad på vänsterns gnäll! (2010-05-09 19:41)
  Håller med om det du säger om Grekland och deras olika ledningar. Samtidigt måste man fundera hur många greker tänker när man menar att man ska få behålla pensions- och ”extralöneregler” som inget annat land kan ha råd med. Eller hur man kan försvara ett skenande skattefusk. Greklands problem måste lösas genom sjukdomsinsikt och ansvarstagande från både politiker och befolkning. Det blir inte lätt och kommer inte att gå snabbt.

 7. Arbetare

  Då måste jag bara fråga;
  Anser du att C och KD har ett starkt inflytande i er allians? Hur starkt skulle du upskatta efter 4 år?

 8. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2010-05-09 22:55)
  Jag har för ett par dagar sedan hört en av landets mest initierade berätta om det inre arbetet i Alliansen. Jag kan konstatera att den är oerhört samspelad i regeringskansliet. Att även de mindre partierna har ett tydligt inflytande och att ”den store” måste hålla tillbaka ibland. Det måste vara så i ett så nära samarbete. Det känns bra när det gäller Alliansregeringen och väldigt skrämmande när det gäller det yvigare alternativet.
  Vad menar du förresten om 6 timmars arbetsdag eller 90 % A-kassa?

 9. Isak

  ”Jag skulle vinna på att vara sjuk” sa visst Herr Nilsson.
  När någon säger sådant så har den personen aldrig varit
  sjuk. Du har karensdagar,läkarkostnader, medicinkostnader
  och lägre lön. I mitt fall efter nio strokar med ovan-
  stående kostnader så kan du lägga till sjukresor, rehabili-
  tering, sjukgymnastik, specialistvård och som kronan på
  verket 20% lägre pension. Jag vet inte vilken verklighet
  och bubbla du levt i, men du skulle nog må bra av att be-
  söka verligheten innan du uttalar dig. Hur går det för dina
  utförsäkrade vänner, har dom fått något nytt jobb?

 10. Jan Nilsson

  Svar till Isak (2010-05-09 23:58)
  Herr Nilsson skrev sjuk, men menade arbetslös. Det var det V:s förslag handlade om. Som arbetslös skulle jag slippa resor och köplunch. På kort sikt skulle jag kunna ha det ekonomiskt bättre som arbetslös. Jag tror inte det är klokt och det tror inte du som socialdemokrat heller.
  Jag anar hur du har det och är glad att du klarat dig så om du ändå gjort. Jag vet att jag Inte skulle ha det bättre som sjuk. Hade jag menat det skulle jag ha talat i nattmössan. Jag har för övrigt provat mer än du kanske tror.
  Hittills har det gått över förväntan med dem du talar om och en har arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.