Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En socialdemokratisk skräck. Tänk om ”Nya…

En socialdemokratisk skräck. Tänk om "Nya Moderaterna" är på riktigt!? Tänk om de finns? Jag måste bekräfta den orostanke som finns hos många (S)-anhängare. Nya Moderaterna finns verkligen. Min fru och jag gick med där för fem år sedan. På några områden är vi två kanske gamla moderater, men när detgäller de små, de svaga och det gemensamma så hör vi definitivt till de nya. Omtanken om de små fanns också hos min barndoms Moderater, men det har fåtten annan betoning och placering med Fredrik Reinfeldt. Får vi inte behålla ordningen på ekonomin så blir dessutom de största förlorarna i längden pensionärerna, de svaga och de unga.

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Pelle

    Om det vore som du säger kan du ju förklara varför de ”nya” moderaterna driver samma politik som de gamla moderaterna?

  2. Isak

    Vet inte vad du tidigare röstade på, men den politik som
    den nuvarande regeringen fört, liknar i alla avseenden den
    politik som den gamla högern och moderaterna propagerat
    för under dom senaste årtiondena. Antagligen så är du för
    ung och historielös för att veta vad högern stått för. Det
    nya är väl att ni låtsas hänsyn till dom övriga borgerliga
    partierna. Men detta är och förblir en chimär. Snarare är
    det C,KD och FP som är dom NYA Moderaterna.

  3. Andreas Jansson

    De heta posterna i ditt parti besitts fortfarande av moderater, moderater som börjar bli rädda att vi, Svensken börjar genomskåda detta glashus..

    Jag tror du börjar bli rädd, du har sett verkligheten, verkligheten vill något annat, vi vill ha ett regeringsskifte!

  4. JonasE

    De ny Moderaterna, har ny retorik, men samma politik som de gamla.
    Man säger sig göra en sak men gör motsatsen (säger sig gynna de svaga i samähället, men sparkar på dessa med utförsäkringar och dylikt, samtidigt som de rikaste blir än rikare), och jag hoppas verkligen att man inte lurar till sig ytterligare en mandatperiod.

  5. ll

    Ja du Jan,du har väl gjort en grundlig undersökning hos socialdemokraterna.Jag är nog lite äldre än du och när du talar om högerns omtanke om de små får mig att rysa.Jag var med på 40-50 talet då socialdemokraternas politik utjämnade skillnaderna i samhället.Men jag såg även vilken makt de välbeställa hade.Det har varit en kamp.Nu har vi fått ta några steg tillbaka och klyftorna har ökat.Vid nästa val kan vi ändra på detta.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Pelle (2010-07-13 23:50)
    Det finns en del material att ta del av från Moderaternas tusentals välfärdsbesök. I analysen och slutledningarna därifrån kan du få en del av dina fördomar rotryckta.

  7. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2010-07-14 12:58)
    Tror inte man lurar sig till en mandatperiod, inte ens en gång. En havererad ekonomi och en förlorad arbetslinje har ingen råd med. Definitivt inte de svaga, de som står utanför eller pensionärerna. Inte när så många arbetande kommer att pensioneras de närmaste tio åren. Jag och många andra är övertygade om att Alliansen är det bästa för framtiden.

  8. Jan Nilsson

    Svar till ll (2010-07-14 17:13)
    Jag kan se mycket bra som socialdemokratin gjort förr. Men det blir väldigt fel när man nästan vill låta påskina att vi fortfarande lever på 30-talet. Varken Alliansare eller Socialdemokrater kan bara titta tillbaka, utan att se vad som hänt.
    Visst har makt och myndighet, både rika och politiska pampar av olika färg, begått många övertramp både förr och nu. Efter 70 års (S)-styre ligger faktiskt mycket ansvar där.
    Jag känner många socialdemokrater och märker att många är allra mest rädda just för att ”Nya Moderaterna” faktiskt är på riktigt. Då blir det färre man kan skrämma med högerspöket

  9. ll

    Nä du Jan, men skall dina förespråkare fortsätta så har det varit klasskillnader som bestått.Du kan aldrig hur mycket du än försöker att förstå att solidaritet och jämlikhet det är det som formar det framtida samhället.Det är synd Jan Nilsson.Du har vissa sympatiska drag.

  10. Jan Nilsson

    Svar till ll (2010-07-15 21:08)
    Tackar för dina vänliga ord där i slutet.
    Jag är nog mer medveten än du tror om hur mycket vår samhällsutveckling är beroende av det ömsesidiga bemötandet. Det kan vara fruktansvärt dåligt där man väntar det skulle vara som bäst.
    Jag är oroad av det jag ser som ett allt hårdare samhällsklimat. Jag menar samtidigt att den som tror det beror på skillnader i våra partiprogram gör det väldigt, väldigt enkelt för sig. Den utvecklingen började för väldigt länge sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.