Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Stasisvenskarnas hemlighet

Forskaren Birgitta Almgren ska efter många hinder äntligen få ta del av vilka svenskar som samarbetade med den östtyska diktaturens hemliga polis- och spionorganisation  Stasi.

Regeringsrätten har fastslagit att hon kan dömas till fängelse om hon berättar vilka de är. I t.ex. Tyskland är det förbjudet att avslöja namnen på privatpersoner som arbetade med Stasi, däremot får man göra det om det gäller politiker eller myndighetspersoner.

Förutsatt att man kan garantera säkerheten och sanningen vad gäller uppgifterna och dokumenten ser jag ingen orsak till att hemlighålla eventuella politikers eller myndighetspersoners namn i Sverige heller.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.