Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Varmt mottagande i Tärnaby

Det har varit en väldigt fin kväll här i Tärnaby. Det har Ulf Vidman och hans Elisabeth sett till.

Mottagandet har varit riktigt varmt, även om utetemperaturen inte passade t-shirten jag åkte från Vännäsby med. Det var 21 grader hemma och 7 när jag kom fram. Vore något att svalka sig i för värmeböljetrötta mälardalingar. Det blir varmare enligt expertisen. Bättre i morgon och 15 på lördag.

Vintertid är det högtryck mest hela tiden här i Tärna. Vad gäller människor och ekonomi i alla fall. Hus- och stugpriser är relativt höga, mycket beroende på norrmännen som köper upp rätt mycket. Gränshandelsmarknaden är tillfället då samhället blommar upp på sommaren.

Det blir sannolikt mycket norrmän de här dagarna, men också många svenskar. Från närområdet (som är ett vitt begrepp i inlandet), men också en del kustbor som nyttjar sina stugor ett tag även på sommaren vid den här tiden.

De politiska montrarna är ganska samlade, så det kan bli en del politikersnack också. Först var det tänkt att jag skulle vara här fredag, men nu blir det även lördag. Redan den här kvällen var vär resan. Så långt är det inte, lite drygt som att åka till IKEA i Sundsvall hemifrån oss.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.