Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om framtiden

Den här DN-artikeln ska man läsa om man är i alla fall lite intresserad av politik och framtid.

Jag gillar bl.a. formuleringarna om att företräda alla, inte bara sina medlemmar och väljare. Det är absolut min ambition om jag får förtroende och kryss nog för att bli kommunpolitiker och/eller Norrlandslobbyist i Riksdagen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Quite the opposite

    Eller; jag gillar tanken på att kunna byta åsikt när opinionen vänder? Jag som trodde vi hade ett politiskt system där makthavare företrädde sina väljare på basis av ideologi och politiska idéer. Men det kanske har blivit fullständigt egalt? Parlamentarisk postmodernism? Nej, politiker har inga egna idéer nuförtiden, så varför inte sno andras?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Quite the opposite (2010-08-12 02:01)
    Nu tror jag att vi talar förbi varandra en smula. Naturligtvis är ideologin och grundhållningarna viktiga. Som jag förstår det handlar det här om insikten att man i ansvarig ställning är allas ”minister” – tjänare. Kommer jag in i riksdagen ska jag ta tillvara tillväxtområdenas intressen, med dess ökande befolkning. Liksom naturesursområdets, med dess sjunkande siffror. Jag ska se till de kollektivanställdas bästa, till dem som sliter hårt i äldreomsorgen. Fast majoriteten i grupperna, kanske, inte hade önskat att jag alls skulle komma in eller att Alliansen och mitt parti skulle ha makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.