Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Stand in vid budgetarbetet

Idag har vi andra dagen på budgetomgång nummer två. Som några av oss har skrivit tog det stopp förra omgången, vi måste göra om arbetet nu under tidig höst.

Kommunens kostnadsläge har utvecklats så att det skulle få riktigt allvarliga konsekvenser efter ett par år om vi nu bara låter allt rulla utan att agera. Det är inte roligt alls, ett valår vill man ju hellre lova än tala besparingar.

Det här läget ligger till stor del bakom att en del av oss legat väldigt lågt med att tala om framtiden. Vi måste se var de senaste skatteprognoserna och budgetarbetet landar. Det är inte otroligt att det blir ett maktskifte i Vännäs och då är det den budget som nu läggs vi har att arbeta utifrån.

För egen del kommer jag inte att vara med vid budgetarbetet. För andra dagen i rad ska jag möta "riksmedia", idag ett annat än igår och nu inte i Umeå, utan i inlandet.

När det finns bra ersättare så fungerar det.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Varför har ni så svårt för att gå till val med eran politik? Kom igen nu Jan, som den heders man du vill vara, vad ska ni spara i, vad ska ni sälja, något måste ni ju ha planerat för? Jag har fler gånger sökt svar hos dig och Wirenblad som är moderaternas bloggkungar här i Vännäs, ni mörkar och pratar bort er gång på gång. 6 miljoner skall skäras nånstans, är det mer? Jag tycker att Vännäs invånare har rätt att veta vad Ni och era kompisar tänker göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.