Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ohyfsat värre

Har lyssnat på delar av miljödebatten i radions P1.

Sällsynt otrevlig samtalston från vänster, främst från (V):s representant. Pratade när han inte hade ordet, pratade ständigt i mun på Alliansens folk och småpratade under andras utläggning. Sen säger debattlefaren att det var en trevlig debatt! Nog bland det värre debattövertramp jag hört i radio.

Jonas Sjöstedt, du tyckte att vi hade en bra debatton i Studio Ett när vi debatterade bärplockning. Språka lite med din efterträdare i Europaparlamentet. När du blir partiledare hoppas jag att du ser till att Jens Holm antingen tar till sig av din undervisning eller blir hemma när det är debatt.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Peter Frank

    Är du förvånad jan? Vänstern har ju alltid rätt å yttrandefrihet har ju aldrig förekommit i en vänsterdiktatur, V ä ba som bäst tror dom! Ja vad säga?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Peter Frank (2010-08-29 15:55)
    Jo, nog är jag lite förvånad. Så där brukar det inte låta. En debatt kan också vara spänstig utan att vara direkt ful. Jag tycker t.ex. det hör till att respektera motståndarens taltid, att varken störa genom att försöka överrösta den som har ordet eller prata lägre i bakgrunden för att störa. Odemokratiskt beteende.
    Hur illa jag än tycker om en motståndares lagliga åsikter måste han få tala.
    Det är kanske en viss desperation som ligger bakom?

  3. Jan

    Visst är det tråkigt, men det där händer både från vänster- och högerrepresentanter i debatter ibland. Faktiskt inget att uppröra sig över.
    Kommer Jan att skriva ett inlägg när en moderat gör samma sak? Knappast!

  4. Jan Nilsson

    Svar till Jan (2010-08-29 20:28)
    Jan, jag är glad att du tycker att Jens Holms övertramp är tråkigt, men tycker att vi måste arbeta på att hålla en schysst debattnivå. För vår självrespekt, framtiden och de unga.

    Jag har faktiskt aldrig hört någon Moderat göra något liknande i en central debatt.
    Om jag i ett sådant läge skulle skriva ett inlägg eller höra av mig till partiet eller direkt till den som begått övertrampet låter vi vara osagt. Men jag skulle knappast vara tyst då heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.