Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utrikesminister Ohly

Jag skulle ju ha en total vilodag idag, men det har blivit en del läsning av olika saker. Något kräver en kommentar.

Den som bryr sig om Sveriges skötsel och har några minuter över kan gärna läsa DN-artikeln: "Ett avslöjande program" av Peter Wolodarski.

Den handlar till stor del om (V):s partiprogram från 2008, där man kan se mycket av vad partiet egentligen vill. Partiet har fått prägla betydande delar av den utrikespolitik de rödgröna har.

Jag har även läst en artikel av Sydsvenskans Per T Ohlsson idag. En liberal som haft ett fönster öppet mot socialdemokratin. Så pass mycket att han faktiskt röstat socialdemoratiskt. Fönstret har för honom, som för många andra, stängts med Sahlins öppning mot Vänsterpartiet.

Ohlsson skriver om en rödbrun röra. Den sitter inte ihop, men den bildar en otrevlig helhet. Med Per T Ohlssons ord: "Kommunister i regeringen och rasister i riksdagen."

Med detta inte sagt att alla vänsterpartister är kommunister. De andra förlorade tyvärr kampen för förnyelse och utrensning av det odemokratiska arvet när det begav sig.

Etiketter: , , , , , ,

11 kommentarer

  1. Pelle

    Koncentrera dig du ”kristne” högerman på er politik, hur bra är det med den nuvarande utrikesministern och hans ekonomiska förehavanden med företag i forna Sovjet – hans sammanblandning med krigsherrar i Afrika via sin styrelseplats i ett suspect företag?

    Nä du högerman sopa framför egen dörr innan du ger dig på andra!

    Och du ”vem är den förste som kastar stenen” och vad skall enligt din tro hända med honom (du)?

    Ohly är inte utrikesminister och kommer aldrig att bli det i en röd/grön regering!

  2. Pelle bula

    När ska Jan, den kristna friherren börja prata sin egen politik?

    Du har skyddat din egen utrikesminister med näbbar och klor. En man som har suttit i en styrelse och använt sig av beväpnade barnsoldater för att skydda oljan.

    Samme utrikesminister har väl haft en hel del beklagliga ekonomiska intressen i det forna Sovjet?

    Vad Vänsterpartiet handlar om, verkar du inte ha en aning om, men du gillar att spotta på oss. Tänk om kommunisterna kommer, obehagligt va?

  3. Arg kvinna i kommunarbete i Vännäs

    Vi invånare i Vännäs får nu höra via omvägar att du Jan är en av de motstridiga i budgeten för 2011 i Vännäs. Dina besparingskrav kräver ett flertal varsel och kanske uppsägningar för att du väntar kallt på ett skattebesked. Vi får även höra att de röda med V har kämpat för att inte era krav ska gå igenom, nu kommer de inte bli lika allvarliga men ändå förödande för vissa.

    Hur rimmar det med moderaterna och de övriga allianspartierna i Vännäs där alla i sina valmanifest säger sig vara ansvarsfulla kommunala arbetsgivare?

  4. Jan Nilsson

    Svar till Andreas (2010-09-05 17:05)
    Gick in på din sida och ”tvärlyssnade” en minut på en låt du lyfte fram. Där var det en som sjöng att jag representerade adeln och kallade mig borgarsvin. Debattera med dig? Känns inte som om det är läge. Hade jag kallat rödgröna för svin tror jag inte att vi haft ett fungerande klimat i kommunstyrelsen.
    Jag har inte läst det, men hörde att du kallat ett annat alliansparti för en sekt.
    Uppriktigt sagt kan man bli lite bekymrad för politiken i Vännäs om du ska föra den här linjen och dina partikamrater bara tycker det är lite småkul.
    Vi dröjer tills det kanske kan bli just debatterande.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Arg kvinna i kommunarbete i Vännäs (2010-09-05 17:45)
    Aha, är det valspurt nu?
    Jag sitter inte i majoriteten och bestämmer, det låter så på dig.
    Omvägar? Moderaterna och jag har hela tiden öppet sagt att vi vill ta ansvar för att budgeten går ihop i Vännäs. Det är också Alliansens inställning.
    I vårens budgetförhandlingar kom det fram krav på sammanlagt 45 miljoner extra, pengar vi inte hade. Som kommun kan vi inte driva mer verksamhet än vi har pengar till. ”Kallt”? Du anar inte hur många timmar det här har snurrat i mitt huvud.
    Tappar en kommun kontrollen över ekonomin väntar katastrofen bakom hörnet. Katastrofer drabbar de svagaste värst.

  6. Pelle

    Jan jag har läst ledaren från DN skriven av en ritig ”blåvinge” som du hänvisar till och inget finns där som stödjer att Ohly skulle bli utrikesminister annat än att han brinner för utrikespolitik!

    Varför svarar du inte om din egen politik och framför allt om din partikollega nuvarande utrikesministern?

    Skäms du för din partikollega?

    Skäms du även för Edward Riedl och hans ”krigshetspolitik”?

    Är det fler partikamrater du skäms för Ågren, Grape, Ask, Reinfeldt, Borg eller någon annan?

  7. Andreas Jansson

    Jag förstår att det är mig du svarar till när ”Andreas” har skrivit här nedanför. Det är inte jag som har gjort inlägget.

    Jag tänkte skriva något men hoppade över.

    Ang vad jag lägger upp för musik och vad de sjunger så behöver det ju inte betyda att jag skulle säga samma saker i min mun. Jag skrev att jag tyckte att Centern kändes som en sektrörelse ang en hel hop med påhopp som jag har fått via mail och tele från C-förespråkare, jag har aldrig påstått att det ÄR en sekt.

    Du behöver inte vara orolig över mig Jan. Jag kan föra mig ordnat. Bloggen är väl just en blogg va?

  8. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-09-05 18:26)
    Ok, både namnet och ordvändningarna ledde tankarna till dig. Ibland slänger jag själv in en snabb kommentar utan att logga in och då blir det ingen bild.
    Men då vet jag att det inte var du.

  9. Jan Nilsson

    Svar till Pelle (2010-09-05 18:26)
    Finns ingen anledning att skämmas för några av de moderater du nämner, men jag tänker inte ta tid att ”debattera” med dig nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.