Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bilder längs älven och från Sandsele

Sätter in några bilder till från lördagens utflykt till Sandsele. Hade tänkt ha dem inne på lördag kväll, men det blir inte alltid som man tänkt.

Hade inte hunnit långt hemifrån Vännäsby när första bilden krävde att få tas. Här flyter Vindelälven lugn, mogen och majestätisk.

Det blev som sagt många stopp på vägen, men huvudmålet för dagen var matmarknaden i Sandsele i Sorsele kommun som den här dagen samlade 7-800 personer. Mer än en fjärdedel av "hemkommunens" invånare. Men besökarna kom nog från flera kommuner. Malå, Storuman, Lycksele och Vännäs t.ex.

Här i trakterna har Agneta hälften av sina rötter och många kvarvarande släktingar. De närmaste träffade jag inte, men släktingar till Svea och Otto Johansson på Näverlia intill Råstrand fanns det säkert omkring mig här på Talludden. Tyvärr kunde inte Agneta följa med upp den här dagen.

Roland Wermelin, kommunalråd i Sorsele och bygdemotor var här som egen företagare,  ideell kraft och initiativtagare till marknaden. En sån som gör saker och som det säkert klagas på. De som inget gör är det inte lika lätt att gnälla på.

Man kanske inte ska uttala sig när man inte känner varken förhållanden eller personer, men ungefär så är grundprincipen mest överallt.

Någon ska hålla ihop det, annonsera, ta in anmälningar, ta betalt av utställare och försäljare så det kommer in pengar till annonseringen och annat. "Hä ä na göra vä", säger man på sina håll i Västerbotten.

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.