Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Framför kameran och verkligheten

Framför kameran och verkligheten. I förmiddags var det kommunstyrelsens arbetsutskott här i Vännäs. Mest ekonomiredovisning, både plus och minus.
Våra största förvaltningar är Barn och utbildning samt Vård och omsorg. På grund av att många boende på Brattby vårdhem fördes över till Vännäs vid nedläggningen har vi Sveriges största handikappomsorg, per capita. De här förvaltningarna omsätter en bit under 200 miljoner var.
Genom de här två förvaltningarna och dess personal får vi en stor del av vår välfärd och hit går det mesta av invånarnas kommunala skattepengar. Det är en grannlaga uppgift att fördela de begränsade resurserna på rätt sätt. För dem som alltid tror att det "finns mer att hämta" någonstans är det inte så svårt, det är bara att ösa på.
För oss som vet att det inte är så är det lite knepigare. Det gäller att hushålla så att det fungerar både för oss idag och för barnen i morgon. Att satsa lånade pengar kostar ränta och skulder ska betalas. Det är inte alltid snällt att vara snäll.
Det var verkligheten.
Idag filmades också flera av politikerna på fullmäktigelistan. De som ville och hade tid fick 30 sekunder på sig att presentera sin politiska inriktning för väljarna. Jag kan tala om att den tiden är kort.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.