Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politikeröverfall

Det är allvarligt att folk överhuvudtaget blir överfallna. Varje slag, varje spark, kränkning och stöld är djupast sett allvarliga brott mot mänskligheten.

Nu vet man inte vad det handlar om i Fredrik Federleys fall, men övergreppen mot honom och andra politiker är oerhört allvarliga. Inte för att deras lidande är annorlunda eller att de är "mer värda", utan för att det blir ett angrepp på samhälle och demokrati. Nu har Säpo tagit över den utredningen och man får önska dem lycka till.

Konsekvenserna av politikerhoten är mycket allvarligare än de flesta fattar. För att folk ska våga engarera sig för det gemensamma, och få för sina anhöriga,  måste det vara vettiga och trygga förhållanden. 

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Sara

    Jan, jag tycker att alliansens överfall på de svaga grupperna i samhället är minst lika allvarligt!

    Fattigdomen hos ensamstående föräldrar i åldersgrupperna 21- 29 år har ökat med 300% under er regeringsperiod vilket gör att massor med barn mår dåligt i vårt samhälle, dom har inte råd att följa med på skolresor dom måste ljuga när dom skall skriva uppsatsen ”vad jag gjorde på sommarlovet” för de hade inte råd att göra något!

    Den politiken försvarar du – ”skämmes ta mé fan”

  2. Jan Nilsson

    Svar till Sara (2010-09-16 11:06)
    Nu ljuger du för mycket om allvarliga saker.
    Sahlin gick ut och kommenterade barnfattigdomen för något år sedan, men missade då att ökningen gällde åren när hennes egen regering hade ansvaret. Sahlin sa i somras att barnfattigdomen ökat från 8 till 12 % mellan 2006 och 2008. Det stämmer inte, den var enligt SR:s valobesrvatörer 10,2 2006 och 11,9 2008. Alldeles för stor, men riktigt långt från dina siffror.
    Finanskrisens hårda slag har gjort många arbetslösa, det drabbar också mot barnen. De unga och de svaga behöver Alliansens politik mycket mer än de rika. Sverige måste fungera också 2020

  3. Sara

    Jag ljuger inte – jag är inte politiker!

    Uppgifterna kommer från gårdagens nyhetssändningar!

    Sluta att skylla från dig du har bidragit tilldenna försämring för dessa barn genom din högerpolitik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.