Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Så gör man

Härom dagen tog det för ett ögonblick slut på Moderata riksdagsvalsedlar i Medborgarhuset i Vännäs. Sånt kan bero på flera saker, jag väljer att tro att det handlar om stor åtgång. Nu finns det sedlar.

En del har aldrig tänkt tanken att kryssa. Jag hoppas så klart att fler gör det och att det inte stannar vid tanken. Någon har frågat hur man gör. Det är enkelt. Man sätter ett kryss i rutan framför namnet man vill ge rösten till. Jag hoppas att du vill ge den till nummer fem på den här listan. 😉

Använd din möjlighet att påverka hur ordningen ska se ut. Skulle du ha förtidsröstat, inte kryssat och kommit på att du vill göra det  kan man rösta en gång till på valdagen. Då är det den rösten som räknas.

Vill man läsa mer kan man göra det på Valmyndighetens sida om personröstning.

Där skriver man bl.a:

"Det är i första hand personrösterna som avgör vem som blir vald för ett parti."

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.