Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Blev nyss gratulerad

En god vän från en annan del av landet ringde och ville gratulera.

En bråkdels ögonblick trodde jag att han missförstått något, men så förstod jag vad han menade. Han gratulerade till att jag Inte kom in i Riksdagen.

Ja, nu kandiderar och personkampanjar man ju inte för att inte komma in. Det är klart att det är en besvikelse att få så låga siffror, även om man är politiskt ny och okänd och kommer från en mindre ort än medtävlarna. Det finns lättare uppgifter och liv än det som riksdagsledamot och det är inte utan faror, det var det min vän tänkte på.

Jag smälter det som skett, är tacksam för varje röst och allt stöd. Inte minst för det som kommit efter räkningen av kryssen. Man får konstatera att stödet i valet till Riksdagen inte var större i rådande konkurrens och ta konsekvenserna av det.

Än en gång Tack!

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Isak

    Du hade nog klarat det, om inte Edward hade gått in och
    hjälpt Elisabeth. Sådana kompisar kan man nog vara förutan.

  2. Andreas Holmberg

    Du får väl trösta dej med att du faktiskt kom före Katja Isacsson (24) som tydligen har hjärtefrågan att man måste få supa ute ända in på morgontimmarna http://www.nojesmagasinet.se/umea/?cat=24&art=82 och http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/umea?videoId=1.1710467 F.ö. hoppas jag att ingen förment kristlig jantelag har stoppat dej. Det behövs kristna i riksdagen som inte är SD. Och i riksdagsvalet borde man få rösta på kandidater från andra valkretsar (skriva till dem på lappen, alltså – eller via datorn 2014?). I så fall hade M fått en extra röst från Bollnäs, det kan jag försäkra!

  3. Andreas Holmberg

    Förtydligande: Jag menar inte att det finns särskilt många kristna bland Sverigedemokraterna, bara att av de nya riksdagsledamöter som bekänner sej som kristna (med rätt eller orätt) kommer två stycken från Sverigedemokraterna (båda kvinnor), varav en härifrån Gävleborg, som tyvärr blivit Sverigedemokraternas starkaste fäste i ”Gamla Sverige” – alltså inom de gränser som gällde före Roskildefreden 1658. (Det enda ”positiva” med SD är väl annars att de är beviset på att integrationen av Skåneland äntligen har lyckats – de har ju nu blivit de värsta svensknationalisterna av alla!).

  4. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2010-09-23 00:16)
    Västerbottensnytt sa något om krysskamp, men kryssen var aldrig med i bilden. Bara Edward fick tillräckligt många, men han behövde dem inte för att komma in. Det behövde inte Elisabeth heller, hon stod tvåa och kom in av egen kraft när vi fick så här många röster. Att hon var attraktivare som kandidat är det ingen tvekan om, hon hade drygt dubbelt så många kryss som jag. Edward hade nästan fem gånger så många. Klara siffror, inget snack om saken.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Mattias Eriksson (2010-09-23 00:38)
    Tack för orden där i mitten, Mattias. 🙂
    Nej, jag är nog i rätt parti. I de allra flesta frågorna är jag tveklöst en Ny Moderat. Jag gick med när de medmänskliga, sociala och ”offentliga” frågorna och aspekterna flyttades högre på den moderata dagordningen. Annars menar jag nog att närings- och företagsfrågorna måste högre upp än de är idag. Om det ska finnas något välstånd att fördela mellan morgondagens medborgare.
    Sen kan jag kanske vara en lite ovanlig moderat på andra sätt. Skulle ha varit en lite ovanlig centerpartist eller socialdemokrat också. 😉

  6. S värnar om de utslagna

    Ingen fara på taket Jan. Det viktigaste är att du håller dig frisk och undviker olyckor, för som sjuk vet man inte hur det går för en idag. Annica Holmquist vet inte heller hur det går för henne.
    Du röstade kanske på fel parti i alla fall?

  7. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-09-23 07:06)
    Katja har många fler frågor än den och är en ung duktig politiker.
    Jantelagen kan kanske ha inverkat på flera vis, särskilt när man är så relativt ny. Jag är inte ”långväga” och brukar aldrig riktigt begripa mig på svårmotiverade hierarkier och kanske därför tar för dålig hänsyn till dem, taktiskt sett. Jag är samtidigt både lagspelare och individualist.
    Många kristna har sagt att de inte skulle kryssa, av olika skäl. Andra skräms istället av den kristna bekännelsen.
    Man kan spekulera, men det är historia nu. Jag har gjort ett riksdagsrejs och det är över. :-

  8. Jan Nilsson

    Svar till S värnar om de utslagna (2010-09-23 12:19)
    Sjuk har både jag och anhöriga varit och kommer sannolikt att bli. Annika bör ta aktivitetsstödet och ladda med advokat för länsrätten om hon mot förmodan inte skulle komma tillbaka i sjukförsäkringen efter ”uppsamlingsheatet” hos AF.
    Vi måste värna de utslagna och inte desto mindre själva samhället. Vi har gigantiska utmaningar framför oss och kommer aldrig tillbaka till 70-talet. Finns inga alternativ till arbetslinjen. Det måste finnas något att fördela och för skattebetalarna att leva på om 10 år. Det är inte Alliansen som är hård, det är befolkningspyramiden och verkligheten.

  9. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-09-23 09:26)
    Kul vinkling på skånefrågan. *s*
    Jag tror det finns ytterligt få kristna inom SD, men man använder framgångsrikt svensk tradition av olika slag för att få människor som inte reflekterar så djupt. Det döljer sig mycket under ytan.
    Att vi andra tiger om integrationsproblemen medverkar till att SD även får allehanda invandrare som röstare och medlemmar. Hörde om ett par lokala igår.
    Fortsätter vi martyrtillverkningen med rena ”Ohlyanska” löjligheter och demokratiska övertramp dubblar de röstandelen till nästa gång. Åtminstone gör vi fler av Sveriges ungdomar SD:are och kanske även .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.