Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Grattis Edward och Elisabeth

Grattis Edward och Elisabeth, ettan och tvåan på länets moderatlista!
Skulle väl ha väntat tills jag sitter vid datorn, men när resultatet nu är klart vill jag gratulera till era platser. Jag önskar er all lycka till i arbetet med att representera Västerbotten i Riksdagen.
En särskild tanke gårtill dig Elisabeth, eftersom vi till stor del har kampanjat ihop runt om i Västerbotten. Det är inte minst glädjande att en moderat inlandsrepresentant tar plats i Stockholm. Vi i Umeåregionen kan ibland glömma att länet är stort.
Det är inte upplagt för att driva det egna länets frågor i parlamentet. Jagvill ändå önska er särskilt lycka till i arbetet med att medvetandegöra övriga beslutsfattare om vikten av att forma politik och samhälle så att det fungerar för både norr och söder, stad och landsbygd, befolkningscentra och naturresursområde. Dessa storheter är ömsesidigt beroende av varandra, även om rösterna inte är jämt fördelade.

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter Rahm

    Tack Jan för de fina orden! Vi har verkligen gått igenom mycket roligt i sommar. Du vet vad jag sa, det blir roliga memeoarer av allt det som hänt!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Elisabeth Björnsdotter Rahm (2010-09-22 22:43)
    Speciellt dina memoarer blir intressanta om det fortsätter som hittills. Det händer säkert mer på det som är kvar av året. Kör försiktigt! *s*

  3. Andreas Holmberg

    Extra roligt är att Elisabeth faktiskt fick fler personröster än Skellefte-kandidaten Ulf. Därmed kan hon med gott samvete ta det andra mandatet. Och jag hoppas att hon och M ska verka för ett totalt borttagande av spärrarna i personvalet! Partierna ska inte sätta upp någon på listan som de inte vill se i riksdagen, och väljarna ska få avgöra rangordningen helt (kryssar man inte bryr man sej inte).

    F.ö. hoppas jag att även Elisabeth menar att personer som fortfarande föder barn är kvinnor. Vilka tvångsföreställningar de än själva kan ha. Man kan inte både sk-ta och hålla igen, sa min mormor.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-09-23 06:55)
    Inga spärrar vore bättre än 8 %, men 5 % är iaf ett steg på vägen.
    Hänger inte med i vad du menar angående Elisabeth och kvinnorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.