Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tomt för en krona

Sitter på dialogfrukost på Hotell Vännäs där näringslivet möter kommunala företrädare. Det finns 30-40 lediga tomter i kommuneni dagsläget. I livaktiga byn Tväråbäck kostar de en krona.
I Vännäs och Vännäsby finns det älvnära tomter. Ett område i närheten av kyrkan har fin utsikt över Umeälven. Ett annat ligger mycket nära skola och förskola.
Det finns spridda tomter i Vännäs för 50 000 kronor plus anslutningskostnader.
Jämförgärna med bostadsområden ett par mil länge österut. 😉

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Får vi fram de LIS-områden som nu är ”färdigbakade” för kommunal prcess kanske vi får till nyskapande både inom näringslivet, permanent- och fritidsboende i fler gröna granna Vännäs-områden.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Katarina Hampusson (2010-09-23 10:04)
    Texten hade blivit för lång om jag gått in på de ganska många strandnära byggområden som är på G längs älvar och sjöar. Tänker återkomma till saken. Där finns en mycket stor utvecklingspotential.

  3. Gripensvärd

    Inget snack om att det är bra priser, men att jämföra med Umeå rent ekonomiskt tycker jag inte om. Värdetillväxt måste finnas med i en sådan jämförelse. Samtliga fastigheter i centrala Umeå har inneburit ”gratis” boende fast personer suttit fullt belånad.

    Är det byggnadstvång när man köper tomterna i Vännäs och Tväråbäck?

  4. Jan Nilsson

    Svar till Gripensvärd (2010-09-23 21:05)
    Det är sant. Som investering sett har det hitintills i regel varit bättre affär att bygga i Umeå. Sen beror det på var och hur man vill bo.
    För egen del vill jag bo här och har alltid i första hand sett boendet som just boende och då har totalpriset betydelse.
    Ska kolla det där med byggnadstvånget. Jag skulle kunna pröjsa en Tväråbäckstomt åt dig, för gammal vänskaps skull. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.