Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glädje av pengarna

Om arbetsgivaren vid bärföretget i Åsele inte själv har blivit utsatt för ett brott, utan verkligen har gjort vad han misstänks för, då väcks en del frågor.

Hur kan man ha någon som helst glädje av de pengar man stulit från dessa skuldsatta bärplockare? Han har mött dem och sett deras slit, han pratat med dem och minns deras röster. Han har deras ögon i sitt minne och vet hur de har det. Han vet om deras barn och deras livsvillkor. 160 familjers liv ska ha förstörts av denne man. Man kan gråta både invärtes och utvärtes vid tanken.

En personlig konkurs eller i stort sett vad som helst borde ha varit att föredra framför att gå vidare med detta ultimata svek på sitt samvete. Har han gjort vad han beskylls för finns väl å andra sidan inget sådant.

Jag hade aldrig velat möta en spegel igen i mitt liv om jag vore i hans kläder.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. lf

  Men detta är ju girighetens ansikte.Och jag inte så säker på att ditt parti tar krafttag mot detta.I alla sammanhang har de besuttna utnyttjat de svaga för att sko sig.Jag tycker du skall välja ett parti som har solidaritet som ett hedersord och inte som ett skällsord.

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2010-10-02 18:38)
  Anade att det skulle komma någon kommentar på den här nivån, trist att det var just du som skulle stå för den.
  Detta är den hänsynslösa kriminalitetens råttansikte. Om han inte är kidnappad och rånad, men det är väl inte mycket som talar för det.

 3. lf

  Du anade att det skulle vara på den här nivån.Vilken nivå menar du?Varför tycker du att det är trist att jag att tar upp detta.Visst måste väl både du och jag reagera mot detta!
  Tar inte din allians som styr Sverige och löser denna fråga till nästa sommar så är det klandervärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.