Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Snökaos i hela Sverige?

Det påstår SvD med stora bokstäver att det är just nu – "Snökaos i hela Sverige". Man blir lite lätt matt när man än en gång ser Stockholmsmedia basunera ut vädersvammel utan täckning.

Har du snökaos, du som bor i norra Sverige? Här i Västerbotten syns inte en flinga i luften och i gräset är det lite drygt rimfrost. Snökaos har vi sett, men inte den här säsongen. Absolut inte idag. I södra Sverige snöar det inte heller.

Man kanske ska vara försiktig med journalisten, han skriver inte riktigt detta, men rubriksättaren skulle få lite geografiundervisning på komvux. Det får vara måtta på  navelskådandet. Förmodligen är det bra mycket mindre än halva Sverige som alls har snöfall för närvarande.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Kurran

  Det kanske är kaos i den halva av Sverige där det snöar och blåser. Men eftersom den del av Sverige som ligger norr om Dalälven i inlandet sällan räknas så är det väl kaos i hela Sverige

 2. JonasE

  Det är väl som vanligt: södra sveriges snökaos!!, är norra sveriges normalvinter!!….undrar vad ett ”snökaos” med norra sveriges mått skulle kallas söderut??

 3. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-11-09 22:49)
  Ligger mycket i det du säger, men vintern kan slå till hårt där nere också.
  I Skåne blandas snön ibland med jord och blir till drivor av något betongliknande när den friblåsande slättvinden piskat all luft ur nederbörden.
  I Sth saknas snöröjningsresurserna vi har och det kan ramla ner rätt mycket där också. Däremot finns ett överflöd på optimister som kör på sommardäck – ”Det var ingen snö i morse!”. Sen sitter de som förstoppande proppar eller ligger i klasar i dikena när ”The big one” kommer.

 4. JonasE

  Dessutom så är det vanligare med dubbfritt/åretruntdäck söderut….lite konstigt då det är oftare blankis och underkylt regn där, än vad det är här uppe!!…..det är ju på is som dubben verkligen kommer till nytta!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.