Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Snabbare för nyanlända

Det har tyvärr inte stått bra till med integrationen i Sverige de senaste decennierna.

Nu tas det nya tag för att korta tiden det tar för nysvenskar att etablera sig i det svenska samhället. Genomsnittstiden har varit hemska sju år.

Ett tag hade Agneta och jag långtgående planer på att bli en del i detta arbete, men just nu vilar vi på hanen. Av ett par olika orsaker.

Det är viktigt att man vågar sig på nya tag i integrationsarbetet. Det är rent av farligt om det inte blir rejäla förbättringar i Sverige på det här området.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Vonna

    Då undrar jag varför det är så här: Det finns instegsjobb som innebär 750 kronor om dagen i bidrag till arbetsgivare som anställer nyanlända invandrare. En fördel för den enskilda är att efter att ha jobbat med denna typ av anställning så får den enskilda rätt till a kassa. Särskilt anställningsstöd nästan samma regler dvs 750 kronor om dagen i bidrag, stödet riktar sig till långtidsarbetslösa svenskar och invandrare som varit här länge ger inte rätt till a kassa efter att man slutat jobbet.

  2. Vonna

    Förstår inte hur det ens kan vara möjligt! Att det ska skilja på instegsjobb och särskilt anställningsstöd!! Ingen bra utveckling alls och kommer skapa väsen t.o.m mellan olika invandrare. För de som vart här längre får ingen ny A-kassa period… som kanske vart med i A-kassan flera år! Medan de som kommer nya går rätt in i vårt A-kassa system och får A-kassa. Efter att ha vart med i A-kassan minsta möjliga period! Detta drabbar ju alla, Svenskar som invandrare som jobbat långa perioder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.