Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

S och C samverkar

I ljusrött plastfodral presenterades det underskrivna samverkansavtalet i eftermiddag mellan Centern och Socialdemokraterna i Vännäs. Samverkan avser viceposterna i nämnderna, inte politiken, men får sannolikt vidare konsekvenser.
S, C, V och MP har tagit hand om det mesta i nomineringslistan utanför de givna nämnds- och styrelseposterna. Visst initialt strul och socialdemokratisk välvilja gav M två poster vi annars inte hade fått.
M, FP och KD fick också mot Centerns önskan två av kommunens fem revisorsposter. Det kan diskuteras om fyra partier med samverkansavtal lite kors ochtvärs ska ha majoriteten av revisorsposterna. Revisionen brukar ha en majoritet från oppositionen.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Paul Redstig (2010-12-13 20:00)
    Jag tror Centern har många borgerliga väljare som inte kommer att belöna det här i längden. Även att en del än inte riktigt förstått vilket spår man växlat in på. Vad man valt bort och vad man valt till.
    Valfullmäktige är först den 20:e, men med formaliserade och skrivna avtal tycks man, som en sa idag, ”ha spikat igen dörren rejält”.

  2. Isak

    Alla som inte är för Moderaterna är dess motståndare. Och
    nu tänker man försöka praktisera den brända jordens poli-
    tik och taktik.

  3. Andreas Jansson

    I ljusrött plastfodral presenterades det underskrivna samverkansavtalet i eftermiddag mellan Centern och Socialdemokraterna i Vännäs. Samverkan avser viceposterna i nämnderna, inte politiken, men får sannolikt vidare konsekvenser.

    ”..men får sannolikt vidare konsekvenser.” – hur tänkte du där, för det tror du väl ändå inte?

  4. Isak

    Förlåt Herr Nilsson om jag blev otydlig genom liknelser.
    Men är ”konsekvenserna” att medelst obstruktion göra det
    politiska arbetet onödigt svårt för dom som inte är för?

  5. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2010-12-14 12:30)
    Förlåter dig omedelbums. 😉
    Jag har hört talas om partier i vissa kommuner som obstruerat hejvilt och dragit ut på sammanträden in absurdum. Man har pinat majoritet och tjänstemän och pådyvlat kommuninvånarna enormt ökade arvodeskostnader. Jag önskar det fanns en instans att anmäla sådana politiker, förutom till väljarna på valdagen.
    I den gölen ska varken du eller Vännäs skattebetalare hitta Moderaterna och mig. Knappast FP eller KD heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.