Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fjärrvärme i Vännäs

På förekommen anledning skulle jag gärna vilja ha ett par snabba vittnesbörd från villaägare som dragit in fjärrvärme i Vännäs "köping".

Fungerar det till full belåtenhet?

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Sorry Jan, nu gör du samma hopplösa försök som jag, nämligen att uppmana eller be folk om deras syn på en fråga här i bloggen. HÄR torde du inte få några svar, men vi får väl hoppas att du får det på annat sätt.

  2. Morgan Nielsen

    En oberoende utreding gjord på högskolan i dalarna visar att fjärrvärme är den billigaste uppvärmningsformen om man ser till både underhåll, drift och investeringskostnader. Det gäller så länge fjärrvärmepriset ligger under genomsnittspriset i Sverige. Dessutom är fjärrvärme helt oslagbart ur miljösynpunkt (om det bygger på biobränsle eller avfall samt kraftvärme) samt det helt klart enklaste och mest underhållsfria alternativet.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-01-11 06:35)
    Hopplöst skulle jag inte kalla det. Som du antyder kommer svaren ofta på andra sätt, liksom de flesta bloggkommentarerna inte kommer under bloggen. Har redan fått lite tips att lägga till den kunskap jag redan hade. Det lär bli fjärrvärme på det aktuella stället.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Morgan Nielsen (2011-01-11 10:57)
    Det du anför bekräftar den bild jag har. Ville bara kolla lite med lokala användare. Vi har haft lite lokala småtrassel i systemet, men jag är inte riktigt säker på omfattningen. Blir förmodligen fjärrvärme i det aktuella huset.

  5. Grannen

    Jag pratade med en bekant som bor bakom Jehovas i Vännäs som har fjärrvärme, och han var bara nöjd efter några år som användare. Ute vid Vännäsborg hade visst några klagat men han trodde att det kanske berodde på att de bor ”längst ut” på systemet..

  6. Jan Nilsson

    Svar till Grannen (2011-01-13 06:01)
    Ok, jag har fått fler kommentarer via andra kanaler och de flesta verkar nöjda.
    Det blir nog fjärrstyrd värme i det aktuella huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.