Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Islamistfördel i Egypten?

Jag hoppas verkligen att TT och tidningarna har fel i förutsägelsen att den egyptiska revolutionen kan ge makten till  islamisterna. De är inte bara arga ut i vädret, de är organiserade och målmedvetna.

Man skulle kunna ha riktigt goda möjligheter att springa förbi demokratiska krafter. Kanske genom demokratiska medel, som andra odemokratiska rörelser inledningsvis gjort. Nazismen t.ex. Muslimska brödraskapet siktar bl.a. på ett samhällsystem grundat på sharialagar.

Det som kan tyda på att oron är befogad är att Muslimska brödraskapet själva nu vill ha nyval.

Förra valet fick man kring 30% av rösterna i Egypten.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Bo

  Vi vill alla att Egypten skall få demokrati.
  Om de då i fria val väljer tex ett islamistiskt parti så är det ju ett demokratiskt val. Så vad är det viktigaste för dig? Demokrati eller inte?

 2. Jan Nilsson

  Svar till Bo (2011-01-30 15:28)
  Jag vill ha demokrati, är positiv till att det fanns i Tyskland under mellankrigstiden också. Däremot tycker jag det var beklagligt att Hitler fick makten genom demokratin.
  Tyckte du att det var bra att nazisterna kom till makten? Tvivlar på det.

  Många vänsterorienterade som skulle kunna drabbas hårt av sharialagar (graden beroende på vilka islamister som står för tolkningen) tycks applådera framväxt av islamistiska stater med båda händerna. När det gäller Iran har det funnits helt horribla exempel på svenskt vänsterförsvar för regimen.
  Hur kommer det sig? Beror det på USA- och Israelhatet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.