Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skellefteå


Igår kväll stod jag på löpbandet på Friskvårdscenter i Vännäsby under slutminuterna på matchen mellan Skellefteå och Luleå. Såg ett långskott glida in i slutet.

Man har spelat en massa många gånger och tänker spela lite till. När jag kom till Skellefteå i morse kom den första kommentaren tidigt. Få har missat att hemmalaget tar sig som skorven om våren. Några lätt illasinnade frågar hur det går för Löven, men det vet jag ju inte.

Det är trevligt att komma upp till Skellefteå. De mindre skoleleverna är väldigt snälla mot sin rektor, de större också iofs. En grabb i ettan klagade idag på att jag var i skolan så sällan och undrade varför. Jag förklarade så gott jag kunde, att jag jobbar både på Björk- och Bruksskolan och inte alla dagar. Två av tjejerna ville bli fotade som kompensation för att de inte kom med i Norrans artikel om skolan i lördags.

Majoriteten i Skellefteå kommun menar att man av omsorg om den fria marknaden inte kan sälja mat till friskolor. Jag misstänker som de flesta att skon klämmer någon annanstans. I lördags kom en artikel i Norran om saken. Jag fick in en mening på framsidan och sen blev det text och fem-sex bilder på hela andra uppslaget. Mest på barnen som till skillnad från i Umeå och andra ställen inte får äta kommunal mat. Det kändes inte alldeles dumt.

Skellefteå är en bra skolkommun, men på sina håll behöver man utvecklas ännu lite till.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.