Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Räntor och rubriker


Hushållen klarar högre ränta, stod det som rubrik över en vk-artikel i min mobil i morse. Nu hittar jag inte artikeln på vk.se.

Ur minnet saxar jag att  9 av 10 husåll skulle klara en ränta på 5 %. Minns jag rätt skulle 48 % klara 7,5 % och 30 % skulle klara en ränta på 10 %. Jag minns när vårt bundna huslån var på 15 %….

Jag hade satt en annan rubrik på den här artikeln.

Att bara 67 % amorterar på sina lån finner jag rätt obegripligt. i storstadsområdena amorterar man minst. Förmodligen för att lånen är så stora att det känns meningslöst att betala på dem och att man förtröstar på att värdestegringen aldrig slutar. Även om en och annan blir purken måste jag säga att jag finner det ganska tanklöst.

Både som stat, landsting, kommun och enskilda bör man beta av på lånen man har behövt ta.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.