Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Statsministerns ledighet


Det är knappast många sammanhängande dagar på året statsministerparet kan vara lediga tillsammans. De tillfällena är inprickade mycket långt i förväg. Ställer de in en planerad gemensam vecka är det inte säkert möjligheten kommer igen samma år.

Jag tycker att Reinfeldts gjorde rätt om de nyttjade sin förberedda ledighet efter att han kontaktat Stoltenberg, gjort ett pressmeddelande och uttalat sig offentligt. I Norge avböjde man enligt uppgift också utländska statsöverhuvudens närvaro vid minnesstunderna, av säkerhetsskäl.

Det hade varit en helt annan situation om massmorden skett i Sverige. Då hade alla Stoltenbergs uppgifter fått axlas av Reinfeldt och alla egna behov naturligtvis fått underställas landets.

Fredrik Reinfeldt har som statsminister i ett grannland hanterat det fruktansvärda, och sin familj, på ett bra sätt och har inget att skämmas över i detta.

Jag tycker att det är märkligt att människor av kött och blod kan klara att ständigt vara pressade och påpassade i den omfattning de högsta ledarna är. Vi som har enklare liv och kan få flera veckor med våra närmaste, kanske t.o.m. på en tidpunkt vi själva väljer, vi bör definitivt unna statsministern en del av vår rätt.

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Job

    Minner om historiens vingslag

    Saxat ur VG;
    ”Ligner nazisme

    Galtung, som ofte kalles fredsforskningens far, har satt seg inn i terrorsiktede Anders Behring Breivik ideologi og tilsynelatende motiv for å drepe 77 mennesker.

    Det skal i korte trekk være et sterkt hat mot det multikulturelle samfunnet i Norge.

    Men i motsetning til hva andre eksperter har uttalt tidligere, vil han ikke sammenligne det med Timothy McVeighs angrep mot Oklahoma City-bygningen i USA i 1995. Han ser heller flere likheter til nazistene.

    – Jeg stiller meg spørsmålet, hva minner dette meg om? Og jeg har ett enkelt og skremmende svar, sier han og fortsetter:

    – Det minner meg om nazismen”.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Job (2011-08-01 11:08)
    Visst påminner det om nazismen. Och ändå finns stora skillnader. Nynazisterna hatar judarna och göder alla fantasifulla konspirationsteorier som finns om dem. De stöder Hamas och ser positivt på Iran.
    Massmördaren i Norge stöder judarna. Han är sannerligen en blandning.

  3. Maria Skiddi

    eller som en partikollega till dig uttrycker det så fint;

    ”Galningen i Norge hade som ett första delmål att skapa ett polariserat samhälle, där gruppering ställdes mot gruppering, där kristna ställdes mot muslimer, där förrädare ställdes mot icke-förrädare.

    Skulle Anders Behring Breivik få sitta framför en dator och surfa från sin cell så skulle han förmodligen gnugga sina blodbesudlade händer om han skulle snubbla in på kommentatorsspår och facebook-sidor där medmänskligheten stannar vid partigränsen, där den politiska motståndaren är en fiende och inte en medmänniska…” slut cit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.