Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En pudel


Jag har idag i grunden ändrat min aningen reserverade syn på pudlar.
Träffade en gränslöst söt, objäbbig och intensivt trivsam liten pudelflicka på 14 veckor. Len och närmast persikofärgad i pälsen. Befriande oklippt och friväxande. Så glad över livet att hon närmast studsade fram. Så nyfiken, tillgiven och lekfull att man smälte och hade kunnat ta hem henne på studs fast man tummat med frun på att vi aldrig ska ha hund.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. lf

    Du skriver många fina bloggar.Det ska du ha tack för.
    Men jag såg aktuellt för några minuter sedan.
    Lyxkryssningar har ökat sista tiden med en enorm lyx.
    Den enorma svälten på Afrikas Horn blir bara värre och värre.Man vädjar om hjälp utifrån.
    Var är vi på väg?
    Jag skrev i en kommentar till Edvard Riedel att jag som pensionär har skickat 1000 kr till läkare utan gränser till Afrikas Horn.Han svarade beskt att ange några summor var inte rätt.
    Vad var det för fel?Tänk om ER och andra högavlönade hade sagt att de skickat 10000,vilken inspiration det hade varit för vi som inte har samma ekonomiska möjligheter.Då skulle vi se att våra förtroendevalda också satsar lite.Men jag kanske är helt fel ute.

  2. Jan Nilsson

    Svar till lf (2011-08-12 21:50)
    Tack ska du ha för dina inledande ord.
    Jag gissar att resandet är relativt konstant, men att många som har mycket pengar nu kanske hellre tar en kryssning än åker till semesterorter, av säkerhetsskäl.
    Jag kan förstå Edward. Jag kommer från kristna kretsar där givandet till gåvofinansierade församlingar, mission och nödhjälp var normalt och regelbundet, men i mina kretsar talade man inte summor. Det var säkert olika hur man gav, men det var och är inte alldeles ovanligt att det var en betydande andel av inkomsten. I vissa församlingar var tiondet en regel.
    Ibland har jag förvånats över hur lite pengar det blir ”per skalle” när man gör offentliga insamlingar till olika behjärtansvärda ändamål. I USA har jag däremot förvånats över vilka väldiga summor det kan bli när man gör insamlingar. Det är inte alltid som man tänker och tror, från USA skänks och satsas det ofta väldigt mycket privat. Här i Sverige anser vi ofta att det ”allmänna” ska skicka pengar och så håller vi igen själva.
    På ett sätt har du rätt. Det är oftast de fattiga som ger mest, i alla fall relativt, det ser vi redan i Bibeln i berättelsen om änkans skärv. Hon som gav allt fast det var minst gav mest enligt Jesus.
    Jag vet inte om du är ”fel ute” i allmänhet och vill som sagt inte lufta några summor för egen del. Det skulle bli fel på ett eller annat sätt.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-13 09:25)
    Jo, jag vet att möjligheten finns, men inte hur den i detalj ser ut. Jag har också sett givande som skett från plånboken och inte registreras och har fått ett intryck av att att det finns en ”givarvana” som är ganska stor. Det gäller också ideellt arbete som håller på att vara ganska sällsynt här.
    Har jag fel?

  4. RWR

    Ang. avdrag för välgörenhet.

    Det blev en debatt om detta 2009 då Obama la fram ett förslag att minska möjligheten att göra avdrag. De som stödde honom var av den åsikten att det inte skulle påverka välgörenhet nämnvärt. De stora bidragsgivarna ligger redan långt över vad som är möjligt att dra av.

    Motståndare hävdade att det på sikt skulle kunna minska viljan att ge.

    Tror att förslaget ligger i 2012 budgeten.

    ”Research has shown again and again that for major donors, taxes are at the bottom of their list of reasons why they make these gifts,” said Margaret Holman, a New York City-based fondraising adviser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.