Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Adjö till politiken


Idag har jag pratat med VK:s Ingvar Näslund och bett att man ska ta bort mig från opinions- och politikerbloggarna. Det tycker en och annan säkert att man skulle ha gjort för länge sedan då jag inte bara skrivit politiska inlägg.

Det handlar nu inte om det, utan om att jag räknar med att vara tjänsteman under i alla fall ett halvår framöver. Då ska man väldigt uppenbart tjäna alla invånare, oavsett åsikter och inställning. För att markera det och för att det sannolikt blir mer skola i bloggtexterna tog jag just bort mitt "(M)" från bloggnamnet och försvinner strax från politikerbloggarna.

Saken ska inte feltolkas och riktigt adjö blir det inte. Jag slutar inte som kommunpolitiker hemma i Vännäs. Mitt kommunala jobb är tidsbegränsat och därför fortsätter jag tills vidare ungefär som tidigare.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Ulrik Berg

  Hej Jan!
  Ärligt så tycker jag inte om dit beslut. Kan vi som politiker inte vara verksamma i samhället och vara politiker samtidigt? Det är människor mitt i verkligheten som behövs i det politiska livet. Jag hoppas ätt du omprövar ditt beslut för de som röstade på dig i valet.
  Mvh Ulrik

 2. Jan Nilsson

  Svar till Ulrik Berg (2011-08-19 21:15)
  Hej Ulrik!
  Jag håller verkligen med dig, man måste kunna vara politiker och verksam i alla möjliga rättskaffens verksamheter. Det är juridiskt bara som kommunchef man inte kan vara politiskt verksam. Vet inte ens om man får vara medlem i ett parti då.
  Jag gillar ju att få vara med i politiken och samhällsförvaltningen, förutom att jag ser det som uppgift, en sorts ”lump”. Mitt ”adjö” till politiken handlar om profilförändringen här på bloggen. Man är ju hyfsat politisk om man sitter fullmäktige, kommunstyrelsen, ksau och barn- och utbildningsnämnden.
  Jag skriver som du vet närmast dagbok i min blogg och kommer under ett halvår att ha mycket material som berör skolan och mitt arbete i Sveriges minsta kommun. Då känns det riktigt att minimera partipolitiken ett tag.
  Jag tänkte först ha två bloggar, en under Vännäs och en under Bjurholm, men det skulle jag inte orka med nuvarande arbetsbelastning. Även om bloggandet för mig till stor del är nöje och avkoppling.

  Vi ses!

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Även om jag helt i princip håller med såväl dig, Jag som Ulrik Ber, så tycker jag ändå att du gjort en alldeles riktig bedömning och tagit bort dig från politikerbloggen. Och det inte för att jag tycker att det är fel att man som kommunal tjänsteman står för sin politiska åsikt utan därför att jag jag tycker att politikerbloggar skall vara just politik och inte diverse i och för sig trevliga rapporter från privatlivet.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-20 10:24)
  Jag står för min åsikt även fortsättningsvis. Sen ser vi olika på politikerbloggandet. Jag anser att det ska vara möjligt att både väcka opinion, driva partipolitik och småprata i samma blogg. Jag gissar att blandningen är en av anledningarna till att relativt många ändå har läst den. Tittar man på faktiska inlägg har jag det sista året haft betydligt fler politiska inlägg än vissa bloggare som bara skrivit politiska inlägg.
  Men jag gissar att många håller med dig. Vi får se vad som händer framöver.

 5. lf

  Jag tycker är man ´tjänsteman i offentlig tjänst så skall man vara neutral.Man skall utifrån sin anställning se till kommunens bästa.Och detta gäller utifrån de beslut och riktlinjer som kommunen fattat.
  Det har då tidigare gällt för kommunala tjänstemän.
  Jag har tidigare jobbat i en kommun som var borgelig och jag måste säga att förutom vissa övertramp på det tekniska området (opolitiskt)så fungerade det bra.

 6. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-08-20 17:19)
  I princip har du rätt. Nu är jag inte tjänsteman i hemkommunen, det påverkar bilden lite.
  Lite speciellt är det att Vännäs förra skolchef satt och sitter i Bjurholmspolitiken. Nu sitter Bjurholms skolchef i Vännäspolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.