Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Till kvinnorna i Bjurholm

Och inte bara där.

Det är knepigt det där med tillgången på deltidsbrandmän som står för så stor del av räddningstjänst och brandskydd i Sverige. Man ska arbeta så till att man kan inställa sig på fem minuter när larmet går. Det blir färre av såna på många mindre orter där fler kanske pendlar och där befolkningen har en högre medelålder. Det är inte alla som har lust eller fysik till saken heller.

På många håll blir kvinnorna i "kåren" fler. Jag funderade på saken när jag körde hem från Bjurholm lite för sent ikväll. Det finns rätt många unga kvinnor, även i orter som Bjurholm, Vännäs och Vindeln, som jobbar hyfsat centralt. Vissa med arbeten med stort fysiskt inslag.

Kanske finns flera som skulle kunna se vitsen i att både få en anledning att träna mer regelbundet, förebygga skador i sitt arbete och samtidigt göra en väldig nytta för andra? Det är vad jag vet inte alldeles uselt betalt heller nuförtiden. Du som arbetar i vården kan också ha nytta av dina kunskaper och erfarenheter i många situationer.

Jag vill minnas att det behövs en handfull brandmän till i Bjurholm. Varför inte brandkvinnor?

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.