Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

08 i 0932


Axel Danielsson kallade sig själv 08 när han avslutade dagens intensiva föreläsning i Bjurholms Folkets hus. Organisationskonsulten och "kommunexperten" från Sollentuna sa sig bruka skryta med att han t.o.m. blir kallad till Sveriges minsta kommun för att föreläsa. Det är inte alla 08:or som besitter den flexibilitet och vidsynthet som gör att man platsar som föreläsare i de exklusivt små sammanhangen.

Axel hade läst in sig på lokal ekonomi och organisation och levererade både ros, ris och beska piller. Jag lärde mig en hel del och gissar att fler tjänstemän och politiker gjorde det också. En sak där jag fick tänka om var det lämpliga i att politiker vandrar runt och besöker kommunala verksamheter. Sånt måste organiseras noga gör att undvika problem, enligt Axelsson. Inte för att det är alldeles nerlusat med aktiva politiker på äldreboenden och förskolor, men ändå.

Arbetsdagen rundades av med att en kollega och jag informerade lärarna om medarbetarenkäten som snart ska göras i de flesta av Umeåregionens kommuner och i Storuman. Utarbetad av proffs och viktig för ett bra arbetsmiljöarbete. Ska vi orka, trivas och göra riktigt bra ifrån oss för barn och elever måste det råda goda förhållanden på arbetsplatsen.

Annars har en av livets intensivare perioder börjat ut sin rätt. Det måste bli lugnare nu, arbetsdagarna kortare och nätterna längre. Börjar med att ta en av detta årtusendes tidigare kvällar.

God natt!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.