Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kielos om Juholt

Läste just Aftonbladets Katrine Kielos krönika "Juholt – dags att ta dig samman".

Kan inte vara lätt att läsa saker som sånt här från de egna:

"I går utspelade sig de interna konflikterna om skuggbudgeten inför öppen ­ridå. Partiledaren försökte lugna genom att på Facebook skriva om behovet av en bättre a-kassa. Nu tvingas han antagligen backa från stora delar av sitt budgetförslag.

Vi kommer nog aldrig att få reda på om det fanns en strategi bakom det ­hela. Tydligen ville han även i sjukförsäkringsfrågan lägga sig mycket nära Reinfeldt. Kanske tänkte han inte alls. Hela soppan kan vara ren och skär ­inkompetens. Juholt har lyckats med det förr. Vi har turerna runt Libyen i färskt minne.

Håkan Juholt måste ta sig samman. Så här kan det inte fortsätta."

I nuvarande läge med all osäkerhet och medan världen håller andan inför vad som kan ske så gör nog Juholt rätt i att inte satsa på allt möjligt och omöjligt för pengar som inte finns. Det kunde vara läge att också då vara försiktig med det som Kielos i artikeln kallar: "…den svulstiga vänsterretorik han är så förtjust i."

Det är som sagt inte lätt.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. RWR

  Någonstans måste naturligtvis även Juholt förankra sin budget i verkligheten! Egentligen ett tyst erkännande till Alliansens politik:)

  S lockar många av de känslomässiga väljarna och måste lova det som egentligen är ogenomförbart. Det blir naturligtvis en svår balansgång för Juholt som troligen inser att han måste locka även fler av de väljare som tänker ett steg längre!

  S körde i diket 2006(egentligen tidigare) och Alliansen har styrt upp på många punkter. Kanske förstår Juholt att om S ska komma till makten så måste det ske med blicken framåt och inte bakåt, problemet är att många av hans väljare måste fortsatt tro på att klockan ska vridas tillbaka.

 2. Jan Nilsson

  Svar till RWR (2011-10-01 12:51)
  Drömmen om att kunna vrida klockan tillbaka finns lite här och där, men toppar tydligt till vänster. Man får vara glad att några där har mer verklighetsförankring.
  Fler i jobb och bättre resultat i utbildningsväsendet är mycket viktigt för morgondagens konkurrenskraft. Annars kommer det att bli oerhört spännande med dem som har svårt att se sammanhangen, tror att vårt välstånd är självklart och gärna drömmer sig tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.