Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Håkan, Fredrik och Maud


Tänk om Maud O, Göran H, Jan B eller Fredrik Reinfeldt gjort som Håkan Juholt och betalat hela sambons hyra med skattemedel. Mot allt förnuft och regler.

Knappast hade då någon Göran Greider fått sitta i Studio Ett och göra Juholt till offer och avbryta sin meddebattörs avslutningsord. Jag tror inte att Sahlin heller kommit i närheten av en liknande silkesvanteshantering.

Visst kan det bli fel i vår snåriga värld, men förståelsen är efter vad man hittills sett och hört mycket olika beroende på vem man är. Jag kan inte låta bli att fundera på hur andra ”bidragstagare” som fått betala tillbaka med straffavgifter upplever den här situationen?

Mest ledsen blir man för det stora flertalet gräsrotspolitikers skull. De tiotusentals som sliter med en aldrig sinande ström ärenden och dito otacksamhet utan att komma i närheten av nämnvärda förmåner eller pension. Deras insats devalveras ytterligare av sånt här.
Det är rent deprimerande.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-10-08 00:04)
  Oerhört tråkigt är det. Det här förlorar alla på. Inte blir fler unga motiverade att bli samhällsbärare heller.

  Välkommen hem i alla fall!

 2. B-G Wikström

  Ja jag delar verkligen din uppfattning att alla förlorar på detta, men mest givetvis Juholt själv och hans partikamrater. Detta är för bedrövligt.
  Jag hade inget som helst förtroende för den nya ledningen för sossarna tidigare och inte blev det bättre nu…
  Deras hanterande om budgeten, deras gnällande över en massa saker som man sedan själva inte tänker förändra = trovärdighet NOLL.
  RUT-avdraget som man gnällt så mycket på ska man behålla men bara för vissa. Vad är det för trams. Antingen tror man att ROT och RUT varit bra och skapat många fler nya ”vita” jobb eller också tror man det inte. Så antingen ska det vara kvar ( vilket jag tycker ) eller också ska det bort. Detta velande och hattande hit och dit tillsammans med gnäll och löften om varandra….ja som sagt, så otroligt uselt !
  Byt ut denna ledning innan det är för sent !
  Jag delar också din uppfattning att Juholt, så här långt, kommit alltför billigt undan.

 3. Jan Nilsson

  Svar till B-G Wikström (2011-10-08 21:49)
  Som borgerlig hoppas jag förstås att Juholt blir kvar. 😉
  Allvarligare talat tror jag att samhället och all politik förlorar på att det gamla socialdemokratiska partiets nye ledare inte förmått kryssa i rätt ruta.
  Erlander som sägs ha lämnat tillbaka regeringskansliets blyertspennor när han lämnade uppdraget hade inte förstått det här.

 4. Jan Nilsson

  Svar till B-G Wikström (2011-10-08 21:49)
  Som borgerlig hoppas jag förstås att Juholt blir kvar. 😉

  Allvarligare talat tror jag att samhället och all politik förlorar på att det gamla socialdemokratiska partiets nye ledare inte förmått kryssa i rätt ruta på så pass många år. Jag hade hellre glatt mig åt att du och jag tänkte ganska lika i någon annan fråga.
  Erlander som sägs ha lämnat tillbaka regeringskansliets blyertspennor när han lämnade uppdraget hade inte förstått det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.